Pristine får platekontrakt med verdensledende selskap

Heidi Solheim og bandet Pristine er i ferd med å skrive kontrakt med verdens største uavhengige plateselskap.

INTERNASJONALT: Pristine tar veien fra Tromsø ut i verden med den snart signerte kontrakten med en gigant blant plateselskaper.   Foto: Helge Matland

kultur

Vokalist og bandleder Heidi Solheim opplyser at det nå er bare små detaljer som gjenstår før kontrakten underskrives.

– Vi kommer til enighet. Jeg har hatt møter med selskapet, og vi har diskutert oss gjennom flere utkast til kontrakt og står nå så nær hverandre at det ikke er lenge før kontrakt blir underskrevet, forteller Heidi Solheim, som denne helga er i Tromsø for å medvirke i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters «Superlørdag» med musikken til animasjonskortfilmen «Dunder».

Europa-turné

Pristine avslutta før påske en måneds Europa-turné sammen med det svensk-europeiske bluesrockbandet Blues Pills med konserter i Sverige, Tyskland, Italia, Sveits, Frankrike, Spania og Portugal.

– Dette har vært den beste måneden i mitt liv. Konsertene ble holdt i lokaler med plass fra 300 til 800 mennesker, og det var fulle hus over alt. Musikken vår ble fantastisk godt mottatt, og jeg måtte få ettersendt flere CD-er for å ha noe å selge i forbindelse med konsertene. Vinylplater er vi utsolgt for, og jeg arbeider nå for å få trykt opp et nytt opplag av «Reboot», forteller Heidi Solheim.

Resultat av turneen

– Blues Pills har et stort navn, og folk kom nok primært for å høre dem, men ble overraska over at vi som det ukjente band nummer to holdt en kvalitet som matcha hovedbandet, sier Heidi Solheim.

Blues Pills gir ut sine plater på selskapet Nuclear Blast, og Solheim mener at kontrakten hun nå på vegne av Pristine er i ferd med å inngå med selskapet kommer som et direkte resultat av turneen.

Betyr mye

Heidi Solheim er en artist som har satsa mye for å bygge opp både seg selv som artist og bandet Pristine. Nå ser hun fram til å få litt hjelp.

– Det kommer mye kunnskap av å gjøre alt selv. Det er mye som går an bare man lærer seg å være blakk og pliktoppfyllende. Men det blir så utrolig mye anna man må ta seg av enn det å lage musikk. Nå ser jeg fram til å kunne konsentrere meg om det å være skapende og kreativ. Denne avtalen vil kunne bety mye, sier hun.

– Jeg gleder meg til neste utgivelse når jeg kan overlate all administrasjonen til et plateselskap med egen promoavdeling, egen avdeling for grafisk design, egen merchandiceavdeling og you name it, legger hun til.

I tillegg til platekontrakten, er hun også i ferd med å inngå avtale med et bookingbyrå som skal bidra til å videreføre den gryende internasjonale suksessen Pristine har fått med sin siste plateutgivelse og en svært vellykka turné.

LES OGSÅ: Eksklusiv première på Pristines nye video

Tett program

Allerede 16. april er Heidi Solheim tilbake i Tromsø med musikk for både små og store. I tillegg til konsert med Pristine på Verkstedet i Kulturhuset om kvelden, byr hun på barnerock-programmet Dinosaus på Lillescenen på dagtid.

– Minst like viktig som å følge popstjernedrømmen, er det å ha det artig. Jeg kan ikke ha fokus på bare en ting. Å skrive tekster og musikk for barn er noe av det morsomste jeg har gjort. Det har vært for kreativiteten som å helle bensin på bålet, og jeg har planer om å komme med ei nye barneplate om 1–1,5 år, forteller Solheim.

Og plateselskapet hun er i ferd med å skrive under for ønsker seg en ny plate med Pristine om et år. Før det skal bandet for første gang på turné i Storbritannia sammen med det engelske rockebandet The Brew i november.

LES OGSÅ: Feedbacks På en øde øy-spalte med Heidi Solheim