– Jeg vil bli Norges beste artist. Skal man gjøre noe, må man våge å si at man vil bli best og våge å sette seg hårete mål, sier Viljar Broks.

Han er lektorstudent på andreåret ved UiT, bor hjemme med familien på Kvaløya og bruker ankelsokker «sånn som Childish Gambino». Han er Tromsøs siste bidrag til rap-scenen, og ifølge seg selv er han «stueren».

Inspirert

– Jeg vil lage hiphop på nordnorsk, men uten at det blir så mørkt. Jeg tenker mer pop, likt Lars Vaular og Karpe Diem.

– De fleste andre nordnorske rappere har til felles at musikken deres er mørk og tung, men du går i helt motsatt retning?

– Du ser hvor vi sitter, det er hjemme i stua hos familien på Kvaløya. Jeg kan ikke lage musikk om ting jeg ikke kan relatere meg til. Derfor rapper jeg om damer og ting jeg opplever og observerer. Jeg er nok mer inspirert av musikk fra Bergen. Samtidig er jeg vokst opp med å lytte til Tungtvann, og jeg skulle gjerne samarbeidet med noen nordnorske rappere.

Får familiestøtte

Broks rapper mye om damer og kjærlighet, og sistesingelen «Ingenting» handler om one-night-stands.

– Mamma og pappa ler nok litt av tekstene, men de går god for musikken. Det er ikke sånn at alt jeg rapper om har skjedd med meg selv, noe er ting jeg har observert, og som har skjedd folk rundt meg. Så selv om jeg rapper om ting som er relevant for min generasjons hverdag som uforpliktende sex, vet foreldrene mine at jeg er en bra fyr og ikke ligger rundt, sier Broks.

Debut-EP

6. april slipper Viljar Broks sin debut-EP.

– EP-en heter «Stua di». Navnet har en dobbel betydning. På den ene siden handler det om hva som skjer hjemme i stua di, men også om min vei med musikken fra gutterommet og hjem til «stua di». EP-en består av fem låter, hvor fire ikke er sluppet tidligere. Produksjonene på platen er laget av Morten Forsland og meg.

– Jeg håper folk sjekker ut EP-en og at de kommer på releasekonserten når detaljene rundt den er klar, avslutter EP-aktuelle Viljar Broks.

KVALØYA: Broks bor og kommer fra Kvaløya. Han studerer til å bli lektor ved UiT.