Tromsø-regissør får internasjonal anerkjennelse

Eilif Bremer Landsend (25) er nominert til Nordic Music Video Awards for sin Cazadores-video.

TROMSØREGISSØR: Eilif Bremer Landsend har bemerket seg de siste årene, blant annet med filmen "Stup". Foto: Trond Tomassen 

UGANDA: Musikkvideoen til «Shadowboxing» ble spilt inn ved en legendarisk bokseklubb i Uganda. Foto: Eilif Bremer Landsend 

kultur

LANES: I fjor dro Tromsø-regissøren Eilif Bremer Landsend til Uganda for å spille inn musikkvideoen til Cazadores låt «Shadowboxing».

Nå har videoen fått anerkjennelse av Nordic Music Video Awards, som har nominert Landsend til beste unge regissør.

– Det kom egentlig som en overraskelse på meg, jeg hadde ikke forventet å bli valgt ut, sier den unge regissøren til iTromsø.

Se musikkvideoen her!

Gir inspirasjon

Landsend sier nominasjonen gir han ekstra motivasjon til å fortsette med det han brenner for.

– Det er utrolig stas å få bekreftelse på at jeg har laget noe som slår an. Det gir meg ekstra motivasjon og inspirasjon videre i karrieren, sier tromsøværingen, som nylig også ble valgt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad.

– Å få to slike anerkjennelser på kort tid er veldig gøy, konstaterer han.

Les også: Ylvis-regissører lærte bort knepene sine

Krysser fingrene

I mai vil det avgjøres hvem som drar det lengste strået blant de seks nominerte regissørene. Av de andre musikkvideoene finner vi blant annet Major Lazer og DJ Snakes musikkvideo til «Lean On (feat. Mø)» og Unge Ferraris musikkvideo til «Vanilje». Landsend ser derfor på konkurransen som tøff, selv om han håper på å kunne bemerke seg.

– Jeg får bare krysse fingrene. Det er sinnssykt mange andre regissører som er nominert, så forventningene er ikke så høye, konstaterer han.