10 år etter hun forlot, spiller Ester hjemme i Tromsø igjen

For 10 år siden reiste Ester Marie Grenersen (33) til Oslo for å begynne på Teaterhøgskolen. Denne uka tar Riksteatret henne hjem igjen til Tromsø.

HJEMKOMST: Ester Marie Grenersen kommer hjem til Tromsø som en av skuespillerne i «En midtsommernattsdrøm som spilles i Kulturhuset torsdag. Begge foto Jenna Spitz 

KLARGJØRING: Ester Marie Grenersen ved sminkebordet før ei forestilling med «En midtsommernattsdrøm». Denne uke er det møtet med tromsøpublikummet hun skal klargjøres for. 

kultur

Riksteatret har tatt en av verdens mest spilte kjærlighetskomedier – Shakespeares «En midtsommernattsdrøm» – ut på en av sine lengste turneer noensinne. Turnépremièren fant sted i Haugesund 27. januar. Nå foregår innspurten i Nord-Norge. Torsdag denne uka står Kulturhuset i Tromsø for tur.

– Vi starta opp igjen etter påskeferien i Vadsø i forrige uke, og det er flott å reise på turné i min egen landsdel som nå viser seg fra sin beste side. Jeg gleder meg stort til å komme hjem og spille forestilling i Tromsø. Ja, jeg sier fortsatt at jeg kommer hjem til Tromsø, selv om jeg også sa at jeg reiste hjem til Oslo på påskeferie. Men det er her jeg har nesten hele familien min og fortsatt mange venner. Det er alltid spesielt å spille forestilling hvor jeg vet det er mange kjente i salen, sier Ester Marie Grenersen.

LES OGSÅ: Synger i ellevill operakomedie

Strømgren-preg

I 2016 er det 400 år siden William Shakespeares død. «Shakespeare400» vil bli markert verden over med teateroppsetninger, filmpremièrer, utstillinger, seminarer og omfattende tilbud til voksne og unge. I Norge blir det gjort flere store Shakespeare-oppsetninger på flere av landets teatre. Felles for dem alle er at de settes opp av unge regissører med et nytt blikk på Shakespeare. Til denne oppsetninga av «En midtsommernattsdrøm» er det Jo Strømgren som har gjort regien.

– Strømgren er god til å sette sitt preg på klassikeren og tilføre den noe nytt. han har skapt ei forestilling med fart og rytme. Jeg danser, spiller og framfører tekst i stadige scene- og kostymeskifter. Jeg tror vi kommer til Tromsø med ei sprek forestilling som er tilgjengelig for alle – både unge og eldre, sier Ester Marie Grenersen.

LES OGSÅ: Nå blir det gjensyn med denne Sørbøe-suksessen

Fjerdeklasses

– En ting som gjør det ekstra artig både på scenen og turneen, er at vi alle som spiller i denne forestillinga er gamle kjente. Vi gikk i samme klasse på teaterskolen, og har også gjort noen oppsetninger siden under navnet «Fjerdeklasses produksjoner». Vi er en stor gjeng som kjenner hverandre godt, og som har mye moro sammen, forteller Grenersen som ellers livnærer seg som frilanser.

– I tillegg til å stå på scenen, skriver jeg også litt, og hadde première på et stykke i Radioteatret før jul, opplyser Ester Marie Grenersen som i Tromsø også får besøk av si ett år gamle datter som skal være med videre på turné.

LES OGSÅ: Går i foreldrenes fotspor