Poetikkseminar med dansk poet

Denne torsdagskvelden får publikum møte ham på Prelaten Kro og Scene i et poetikkseminar i regi av Norsk Forfattersentrum og Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø.

I dag får publikum møte Martin Glaz Serup på Prelaten Kro og Scene i et poetikkseminar i regi av Norsk Forfattersentrum og Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø.  Foto: Steve Nilsen/Harstad Tidende

kultur

Martin Glaz Serup skriver i si siste diktsamling, «Romerske nætter», om Roma, om sin egen skilsmisse, og om å miste si mor. Det er dikt som, ifølge ham selv, «ville have set meget anderledes ud, hvis ikke det havde været for Pier Paolo Pasolinis poesi, der med sin kraft og sit eksempel, tvang mig til at skrive på andre måder end jeg ellers ville have gjort». Hvordan, mer presist, kommer han inn på i sin poetikkforelesning som han har gitt tittelen «Læsesteder, Romerske nætter og mitt forhold til Pasolini».

– Han vil også komme inn på stedets betydning for det man skriver – og leser, ikke minst. Underveis vil han lese tekster fra «Romerske nætter» og fra den ennå upubliserte samlinga «Læsesteder», opplyser Ingvild Holvik, formidlingskonsulent i Norsk Forfattersentrum Nord-Norge.

Ti diktsamlinger og åtte barnebøker

Martin Glaz Serup (f. 1978) er en ekstremt produktiv poet, barnebokforfatter og redaktør. Han er utdannet fra Forfatterskolen i København, og er doktorgradsstipendiat på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Han debuterte i 1998 med dikt i lyrikktidsskriftet Hvedekorn og har siden gitt ut ti diktsamlinger og åtte barnebøker, og har undervist på en rekke av de danske forfatterutdanningene.

Glaz Serup har også vært redaktør og grunnlegger av litteraturtidsskriftet «Apparatur» og internettportalen «Litlive», redaksjonssekretær i «Hvedekorn», samt redaktør og bidragsyter til litteraturbloggen «Promenaden».

– Poetikkseminaret er ei åpen forelesning med Forfatterstudiets gjestelærere. Seminaret byr på møter med toppsjiktet av norske og nordiske forfattere som deler sine tanker om egen skrivepraksis. Poetikkseminaret er åpent for alle, opplyser Holvik.