Hardcore og rock blir pop

Bendik Kajander hentet de beste musikerne fra rocke-Tromsø for å lage sitt drømmeprosjekt Kajander.

KAJANDER: Ondt Blod-bassisten Kristoffer Joel Høe (fra venstre), Bendik Kajander og Jadudah-gitaristen, Sverre Simonsen, utgjør det nye pop-prosjektet «Kajander».Foto: Daniel Lilleeng. 

kultur

Nesten hver eneste måned popper det opp nye musikkprosjekter i kulturbyen Tromsø. Noen mindre seriøse og noen for ambisiøse. Men når Kajander slipper sin singel, «E du den du vil vær», neste uke er alt timet og tilrettelagt for at det skal bli en umiddelbar suksess.

LES OGSÅ: Tromsø springbrett for artister

– Det er et prosjekt som jeg har ventet på lenge. Jeg har vært musiker hele livet og bare gjort meg klar for et prosjekt jeg kunne stå for. Det var litt tilfeldig at jeg havna med disse karene, for vi henger jo ikke i samme miljø i det hele tatt, sier vokalisten Bendik Kajander.

Hardcore + rock = Pop

For bassist Kristoffer Joel Høe er best kjent fra det populære hardcore-bandet Ondt blod, som nylig ble booket til Roskilde-festivalen, mens gitarist Sverre Simonsen er kjent fra Jadudah, som er aktuell med sitt debutalbum.

– Vi fant kjemien med en gang, og jeg vil si at det er litt hardcore-energi i soundet vårt, sier Kajander.

LES OGSÅ: Tromsøværing startet bookingselskap

– Vi har brukt ganske lang tid på lanseringsplaner, musikkvideo og alt som hører med rundt slippet av en singel. Det er det som kan utgjøre forskjellen for et band i startfasen. Vi skal ut med et smell, sier Sverre Simonsen.

– Låten har et veldig godt popdriv som jeg tror de fleste kan like. Vi jobber mye med den strategien slik at flest mulig skal få den med seg, sier gitaristen.

Flere prosjekter gir krøll

Guttene er skråsikre på at det som skiller dem ut er deres unike sound, som de mener ingen andre i landsdelen har. Likevel er dette et prosjekt de ser for seg kan bli større i fremtiden. Akkurat nå ligger fokuset andre plasser.

– Denne sommeren blir det nok lite festivaler. Det krasjer med våre andre band som skal gjøre spillerjobber, sier Høe.

– Planen er å gå i studio før sommeren for å kunne slippe singler fortløpende. Alle brikkene er på plass og i løpet av høsten har vi da øvd et liveshow som vi kan komme med, sier Kajander.