Frykter for byens revyer

På Tindtrollrevyen opplever man rekordlav interesse for å delta på revy. I år måtte man flytte premièredatoen med en måned for å sikre show.

OPPRIGG: Hovedinstruktør for Tindtrollrevyen, Brage Pedersen, frykter at byens revyer må ty til pauseår på grunn av manglende interesse.Foto: Trond Tomassen 

Onsdag er det klart for Tindtrollrevyen, og revydeltakerne jobber natt og dag for å bli klar til premieren. Se deres litt spesielle vekkeritual for å komme seg opp om morgenen!

kultur

Tindtroll 2016 skulle vært avviklet for lengst. Grunnet lav interesse hos elever har man måtte utsette årets premiere for i det hele tatt å få et helt show. Nå frykter revyartistene for fremtiden til byens revyer.

– Interessen har dalt dramatisk. Tromsdalen er en skole med blant annet idrett, hvor de ikke har mulighet til å være med på grunn av trening. Tidligere var revy et valgfag, men etter at det ble borte har folk falt mer og mer fra, sier Brage Pedersen, som er hovedinstruktør for Tindtrollrevyen.

Se video: Se Tindtrollrevyens noe spesielle vekkeritual

Russen er ute

I fjor var det 30 stykker i sving i kulissene før premièren. I år er det bare 20 personer som skal fungere som skuespillere, teknikere, manusforfattere, økonomisk ansvarlig og sminkører.

På grunn av manglende interesse har revyen sett seg nødt til å utsette årets revy med en måned.

– Dermed kan ikke russen være med i år. De har for mange forberedelser mot maifeiringa, sier hovedinstruktøren, som frykter at man snart må ta pauseår for å hente seg inn igjen.

Les også: Feiret 30 år med musikklinjen

Sist Tindtroll gjorde dette var på 80-tallet, og revyarrangørene kjenner på presset om å bryte rekken med antall avviklede revyer på rad.

– Det er hardt å tenke på det ansvaret. Vi har kontinuerlig dialog om hvordan vi kan løse problemene. Alle vet at vi er få stykker i gruppa. Er løsningen å spare oss i år for å satse mer og hjelpe til neste år, så gjør vi det. I år blir det uansett revy her, sier Pedersen, som er klar for premiere onsdag 20. april.

Les også: Elever viser fram den brutale mobbehverdagen

Rekrutterer på ungdomsskole

Selv jobber man nå knallhardt med rekruttering mot ungdomsskoler, som vanligvis ikke har en for god tradisjon med avvikling av skolerevyer.

– Vi har tett dialog med lærere på ungdomsskolenivå om å informere og fortelle elever om revymiljøet og historien. Ikke minst til musikklærere som skal formidle kultur, sier Pedersen.