Da kommer Bernd Reiter New York All Stars med Eric Alexander og Harold Mabern til Verkstedet i Kulturhuset. Kvartetten som også inkluderer den amerikanske bassisten Darryl Hall og den østerrikske trommeslageren Bernt Reiter, begge bosatt i Paris, starter like godt en omfattende europaturné i Tromsø som er eneste spillested i Norge på denne turneen.

– Eric Alexander er en av vår tids fremste tenorister innen straight jazz. Arbeidsområde – hele verden. Med sin betydelig eldre makker, pianisten Harold Mabern på lag i denne kvartetten, er det duka for storkveld i Verkstedet. Tromsø Jazzklubb er veldig kry over å tilby denne kvartetten; det er kun i Tromsø i Norge de stopper under denne Europa-turneen, opplyser Øystein Norvoll, daglig leder i Tromsø Jazzklubb.

Eric Alexander har flere titalls innspillinger bak seg på labelene Delmark, Fantasy, Criss Cross og High Note. Han er i dag et av de store navnene på klubbscener i New York. Han har spilt under jazzfestivalen i Molde med sin sekstett One for All – en glimrende gruppe som vil appellere til alle som liker de forskjellige utgavene av Art Blakeys Jazz Messengers. Med sin enorme oversikt over tenorsaxofonen, virile spill og allsidige repertoar, er vi i jazzklubben skråsikre på at dette vil bli en kjempekonsert, fortsetter Norvoll.

Harold Mabern har spilt med så å si alle betydelige jazzmusikere de siste femti åra. Lista er nesten latterlig lang: Miles Davis, Lee Morgan, Wes Montgomery, Betty Carter, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Freddie Hubbard etc. I jazzsammenheng i dag, kvalifiserer dette til legendestatus. På hans siste plate stiller sangere som Norah Jones og Kurt Elling opp. Mellom slagene har han vært sjef for jazzutdanninga ved renommerte William Patterson College i New York, og dermed gitt impulser til hundretalls musikkstudenter.