Rett over midt på treet for Tindtrollrevyen

20 elever har med marginale ressurser og ståpåvilje klart å sørge for at det blir Tindtrollrevy i 2016 også. Men blir det noe morsomt?

TIDVIS IMPONERT: Tindtrollrevyen fikk til mye med få ressurser, men sangnumrene var ikke revyens sterkeste side, mener iTromsøs anmelder. 

4

kultur

Åpningstykket på Tindtrollrevyen fokuserer på desperasjonen rundt å lage revy med få mennesker. Det er morsomt og nummeret byr på en rekke overraskelser og mye latter. Det er også revyens eneste vellykkede sangnummer og har dans, rapping, og alt man måtte drømme om i et åpningsnummer.

Se også: Se bildeserie fra årets Tindtrollrevy (iTromsø Pluss)

Hysterisk morsomt

Revyen har en rekke gode stykker. Et som må trekkes fram er en vidunderlig sketsj basert på Ibsens ”Et dukkehjem”. En arkaisk fremførelse det er umulig ikke å flire seg fordervet av.

En annen vinner er en rendyrka slapstick-sketsj hvor en gutt tolker ei vaffeloppskrift helt bokstavelig. Hvordan pisker man egentlig fløte? Og hvor mye er en kjeft melk? Svarene får du på Tindtrollrevyen.

Sanger trekker ned

Revybandet består utelukkende av elever fra Kongsbakken som har stilt opp for en revy i nød. De spiller bra, og poeng for kjempekul tolkning av Karpe Diems låt ”Jens”.

Det er et par ting som trekker ned for Tindtroll. Revyen har få sangnummer, og godt er det. For jeg kan godt leve med sure sangstemmer, men sangnumrene er rett og slett ikke morsomme. De mangler både god tekst og poenger.

Det samme kan sies om flyktning-sketsjen hvor myndighetene på Gran Canaria fortviler over turiststrømmen av nordmenn. Det er en oppbrukt vits, og Tindtroll-varianten tilføyer ikke noe nytt.

Ektefølt sinne

Mot slutten av revyen får vi presentert en monolog som hamrer mot av årets politiuttalelse som implisitt sier at kvinner må ta ansvar for ikke å bli voldtatt. Det er en flammende tordentale som bryter helt med resten av revyen. Det er ikke noe forsøk på å være morsom, kun ektefølt sinne. Tøft gjort!

At kun 20 mennesker står bak hele denne revyen er nesten ikke til å tro. Den bærer tidvis preg av det, selv om aktørene heldigvis bærer revyen med sjarm og tilstedeværelse. Enkelte stykker treffer ikke, men når Tindtrollrevyen er morsomt, så er det gapskrattende, klaske seg på låret, le kjeven ut av ledd-morsomt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur