10 tips til hva du kan gjøre i helga

Lurer du på hva du skal finne på i helga? Her er iTromsøs beste tips!

TRADISJONSMAT: Tove Seljevold med et utvalg av lefser, flatbrød og gomme fra Seljevold Gård.   Foto: Daniel Lilleeng

kultur

Som vanlig i Tromsø er det masse aktiviteter å velge mellom i helga - her er 10 av dem!

For barn og familie

1: På Hålogaland Teater blir det improteater med gruppa Billig Brus lørdag, som sammen med ungene i salen dikter fram en historie underveis.

2: På biblioteket er det lørdag boklansering for små lesere av boken «Snarveien». Boka er skrevet av Ingeborg Eliassen og Åshild Irgens, og handler om bestefar som skal følge Maya til barnehagen.

3: Ta med deg hele familien på litterær familiequiz på biblioteket lørdag i forbindelse med Verdens bokdag. Det vil være fokus på barne- og undgomslitteratur.

For kunstelskere

4: Lørdag kan kunstinteresserte ta turen innom Marit Bockelies atelier i Strandvegen 18. Her kan oppmøtte få se Gyllenborg-hanen på nært hold, det blir konsert og besøkende får lov til å hugge mosaikksteiner.

5: Det er også åpning av ny utstilling på Perspektivet lørdag. Den interaktive utstillingen «Uprooted» er basert på fotografier fra 24 Magnum-fotografer over en periode på 70 år.

For teaterinteresserte

6: Lørdag er det kickoff-fest for scenekunstfestivalen Vårscenefest på Rådstua teaterhus.

7: På Hålogaland teater viser de sin nye forestilling «Jaktlaget», som iTromsø-anmelder Helge Matland vurderte til en 5'er.

For musikkglade

8: Lørdag kveld er det operapub på Pøbben i Straumsbukta, med Ingebjørg Kosmo fra Fauske og tromsøværingen Harald Bakkeby Moe.

9: På Studentsamfunnet Driv er det lørdag kveld konsert med rapper Joddski. Les anmeldelse av Joddskis siste plate her!

Og helt til sist....

10: Lørdag er det Bylørdag og Vårfest i sentrum. Det vil være aktiviteter i sentrum, Bondens marked på Stortorget, hoppeslott for barna ved Nerstranda, bruktmarked på Veita og en rekke andre happenings.

Finn flere aktiviteter her!