ARENDAL/TROMSØ: De to konsertene med Violet Road på The Edge, som markerer en to måneders turnéslutt for gutta, nærmer seg med stormskritt.

To som gleder seg ekstra mye er tvillingene Inger og Mona Kvikkestøyl Fossli (22) fra Arendal, som har fulgt Violet Road siden 25. juli 2014. Ja ... de husker faktisk datoen.

– Vi skulle se Lissie på Canal Street-festivalen i Arendal. Violet Road hadde vi aldri hørt om, men vi tenkte vi skulle få dem med oss siden de gikk på før Lissie. Da de kom ut på scenen var vi forelska med en gang, sier Inger.

– Ja. Vi var faktisk forelska før de starta å spille, sier Mona.

Reiste til København

Siden den gang har det blitt 22 konserter utenfor Tønsberg, hvor tvillingene er bosatt for øyeblikket. Til og med utenfor Norges grenser.

– Vi måtte jo reise ned til København for å se dem. Det var jo deres første utenlandskonsert, sier Inger, som forteller at tvillingene anser Violet Road som de aller største stjernene i deres øyne.

Tvillingsøstrene forteller at en av grunnene til at de er så frelste ikke bare er av den gode musikken, men høfligheten og gleden gutta i bandet sprer.

– De er snille og møter alle som vil treffe dem. De viser at de er glade i fansen sin, i tillegg til den sjarmen de har på scenen, sier Inger.

– Vi føler vi er blitt venner med dem. De er skikkelig greie med oss, og de kjenner oss igjen etter konsertene, sier Mona, som forteller at jentenes første setning til et medlem var «du er så søt!». Setningen var rettet til trommeslager Herman Rundberg, noe som ga hans bror Halvard en stor latter.

Selvfølgelig skal på begge konsertene i Tromsø.

– Spesielt i Tromsø

– Det er jo en fare for at konsertene kan bli de beste noen gang! Så klart vi må dra dit. I tillegg er det alltid spesielt å se dem i hjembyen sin, sier Mona, som har sett dem en gang tidligere i Tromsø.

Jentene har ingen anelse på hvor mange kroner de har brukt på reise, mat og opphold på de forskjellige plassene de har fulgt bandet, men nylig passerte de 10.000 kroner i bare konsertbilletter.

– Noen ganger går det en del havregryn for å få råd til alle billettene og flyturene. Men det er absolutt verdt det, sier Inger Kvikkestøyl Fossli.