Denne fotografen vet alt om Violet Road. Det ble det fotoutstilling av

I fem år har Daniel Mikkelsen reist landet rundt som Violet Roads faste fotograf. Nå skal bildene stilles ut.
kultur

BREIVIKA: Drøyt hundre konserter og flerfoldige tusen bilder har det blitt. Nå får publikum for første gang muligheten til å se, samt kjøpe bildene under utstillingen som har fått navnet «Five years – a million beers». Utstillingen har vernissasje torsdag kveld på The Edge, og står til 8. juni.

– Det blir lave skuldre og høyt under taket på vernissasjen. Jeg vil se øl – ikke noe cava, sier Mikkelsen og ler.

LES OGSÅ: Tvillingene Inger og Mona (22) fra Arendal er verdens største Violet Road-fans

Vil fortelle hele historien

iTromsø møtte fotografen og Violet Road-bassist Hogne Rundberg for en eksklusiv forhåndstitt på trykkeriet onsdag. Rundberg hevder at Mikkelsen har vært med på noen definerende øyeblikk for bandet.

– Når vi turnerer, rekker vi aldri å dokumentere hva som skjer. Derfor kom ideen om å ha Daniel med på tur, sier bassisten.

– Jeg var med da de spilte for 20 publikummere i Skellefteå for fem år siden, og da de spilte for 13.000 på Døgnvillfestivalen. Disse bildene forteller hele historien om bandet, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Violet Road spiller med megastjerne

Ikke konsertbilder

Det er verken konsertbilder eller fotografier tatt i promoteringsøyemed som skal stilles ut på The Edge.

– Jeg ville ikke vise glansbildet av bandet, som «svigermors drøm»-gutta folk har sett på NRK. I virkeligheten er de langt mer rock'n'roll enn man får inntrykk av via media. Guttene er gode til å feste, sier Mikkelsen idet han studerer et bilde av to bandmedlemmer som henger glisende over et kjøleskap fullstappet av ølflasker.

– Har du gjennom fotografjobben fått en gratisbillett inn i rock'n'roll-livet?

– Ja, men han har fått betale for det hver eneste morgen, skyter en gapskrattende Hogne Rundberg inn.

– I kontrakten kunne det like gjerne ha stått «må drikke på jobb», parerer Mikkelsen med et glis om munnen.

LES OGSÅ: Tromsømusikere fortviler over at NRK dropper lokal musikk

Vil lage fotobok

Mikkelsen har hatt som mål at bildene skulle være naturlige, og så lite arrangerte som mulig. Violet Road har i fem år gitt fotografen carte blanche, og de 12 bildene som stilles ut og selges er valgt ut av Mikkelsen selv.

– Jeg har ikke ønsket å ta opp plass, men heller være flue på veggen. Et fremtidig mål er å kunne gi ut en fotobok med Violet Road-bilder, men det får bli om ti år, sier fotografen.

Bildene er også trykket opp på store lerreter, og skal henges opp inne i salen under Violet Roads to konserter i helgen.