Et lite stykke popfolk-magi på Verdensteatret

Marit Larsen overasket på Verdensteatret med popfolk og nye innpakninger på gamle låter. 

Marit Larsen på Verdensteatret.  Foto: Daniel Lilleeng

5

kultur

Konserten åpnet med oppvarming av den ekstremt sjarmerende duoen ”Darling West”, som fungerte som halvparten av Marit Larsens band.

Fokuset for konserten var Marit Larsen sin siste plate ”Joni Was Right” som nettopp ble gitt ut på eget label. På plata har hun gått vekk fra å være en ren pop-artist til å dyrke folkpop.

SE BILDESERIE FRA KONSERTEN HER

Folk

Men nevnte plate er kun på skarve 15 minutt. Likevel har Marit Larsen tatt folkelementet over i hennes mest kjente låter som kommer i nye innpakninger.

”Under The Surface” er en av konsertens absolutte høydepunkt, i en nedstemt og enkel variant som ga Verdensteatret kollektiv gåsehud.

Uten dill-dall

Marit Larsen viser på konserten at hun er hel ved, og ikke trenger noe dill-dall.

Hun åpnet de første linjene av ”When The Morning Comes” med kun vokal. Uten verken gitar, banjo, eller kor viste hun at hun har stemmen til å trollbinde publikum.

Mellom sangene sjarmerte Marit Larsen og bandet publikum på både frivillig og ufrivillig vis. Et overraskende stikk til Per Sandberg fikk vi også, da hun fortalte  at låten ”Hidden Heart” er skrevet til Frp-politikeren og ifølge Larsen må han ha gjemt hjertet sitt godt.

Søringenes Bremnes

Larsen bydde også på et herlig cover av Bruce Springsteen ”Dancing In The Dark”.

En konsert med Marit Larsen er som 90 minutter med innsyn i artistens dagbok. Tekstene handler om kjærlighet, usikkerhet, misunnelse og standhaftighet.

Marit Larsen er på mange måter søringenes svar på Lars Bremnes. Verdensteatret viste seg å være en perfekt scene for Larsen og hennes band som til sammen utgjør fire personer og konserten var akkurat passe intim og passe storslått. Resultatet er et lite stykke popfolk-magi.