Dara Ó Briain på The Edge:

Sjarmerende og smart

Skryter og stiller spørsmål.

4

Fakta
  • Forestilling: Dara O Briain
  • Hvor: The Edge
  • Varighet: 2t (inkl 20m pause)
  • Publikum: 610
  • Terningkast: 4
kultur

Irske Dara Ó Briain, som er kjent fra TV-programmer i Storbritannia, hadde sikkert ikke tidenes opplevelse på The Edge foran 600 mennesker, men tromsøværingene storkoste seg.

Lyd- og språkproblemer

For det var mye som skurret med opptredenen til iren. Ikke bare i hans materiale, som enkelte nok ikke fikk helt med seg, men også det tekniske. I starten av showet slet nok enkelte med å få med seg hva Ó Briain sa på grunn av lavt lydnivå.

I tillegg er ikke komikeren en mann som dveler i setningene sine, for man kan godt telle 2–300 ord på under et halvt minutt når han først setter i gang. Dette er noe iren er godt kjent for, men jeg føler at mange av hans fine detaljer, som man naturlig nok får med seg på TV med undertekst, faller litt bort blant publikum.

Hurtigurty!

Men Briain er en smart og morsom mann! Han klarer for alvor å fortelle på en morsom og intelligent måte hvordan briter ser nordmenn, gjennom bekmørk skandinavisk krim og en båt langs kysten med det vanskelige navnet «Hurtygurty» (altså Hurtigruten).

Komikerens skarpe vitser og hans interaksjon med publikum skaper latterkuler og solide applauser fra et Edge-publikum som virkelig lar seg sjarmere av den vimsete iren, som nok har hatt bedre publikum enn det i Tromsø.

For man merker at enkelte vitser faller mellom stolradene hos publikum i hotellets storstue. Her berger han seg profesjonelt inn med å forklare hvor i verden folk virkelig lo av den vitsen, eller så skryter han når publikum gapskratter og forteller at folk i Cambridge og Oxford ikke skjønte det sluttpoenget.

Det er kanskje urettferdig å sammenligne Dara Ó Briain med Bill Bailey, siden de spiller på veldig forskjellige ting i sin forestilling. Bailey går mer for hans musikktalent og vitser om sitt utseende, mens Ó Briain viser at han er smart og snartenkt mens han snakker med publikum. Dessverre, alt sett under ett, var Bailey en mye bedre opplevelse enn irske Ó Briain...

Svak firer.