Avlyser konsert på grunn av streiken

Søndagens 1. mai-konsert med Tove Karoline Knutsen band på Viseklubben Spelt er avlyst.

FRA NORDNORSK TIL LATIN: Tove Karoline Knutsen sammen med «Conception» i Harstad kirke i 2014. Fra venstre Christian Haug (gitar), Håkon Mjåseth Johansen (trommer) og Steinar Raknes (bass). Foto: Ola Bruun  Foto: Harstad Tidende

kultur

SENTRUM: – De ønsket ikke å spille på Skarven på grunn av at de var tatt ut i streik, så fikk vi flyttet konserten til Prelaten, men musikerne ville ikke spille der heller siden de mener de ansatte der ikke har tariffavtale. Det ble vanskelig å finne nytt lokale på kort tid siden det er helg, så dermed måtte vi avlyse konserten, sier Anne Grete Seljebakk i Viseklubben Spelt.

I følge Jan Bremner Klev på Vertshuset Skarven, er det ikke selve Vertshuset Skarven som er tatt ut i streik, men tre organiserte i fellesforbundet, som er tatt ut i streik.

– Solidaritet

Seljebakk sier at det er beklagelig at de måtte avlyse konserten, men at de håper å få Tove Karoline Knutsen band til å spille igjen ved en senere anledning.

– Det var mange ting som gjorde at det ble som det ble. Først skulle vi spille på Skarven, men så ble de tatt ut i streik, så da ble det uaktuelt. Prelaten ble ikke tatt ut i streik, men det er fordi de ikke har tariffavtale, så da valgte vi å avlyse 1.-mai-konserten, sier Tove Karoline Knutsen til iTromsø.

LES OGSÅ: Åtte ting du kan gjøre i helga

Hun synes det er viktig at de viser solidaritet med de ansatte og nå avlyser konserten.

– Som musiker og politiker må jeg være veldig nøye med å respektere den lovlige streiken som nå pågår, og ikke utfordre den. Derfor ble det helt nødvendig å avlyse. Det er selvfølgelig veldig leit for Viseklubben Spelt og for dem som ønsket å komme å høre på, men det er samtidig viktig for oss å vise solidaritet med de streikende, sier Knutsen og utdyper:

– Dette er ikke den mest høytlønte bransjen, og det foregår mye sosial dumping og folk har rett til et anstendig arbeidsliv.

LES OGSÅ: Klare for en musikalsk vår

Kommer tilbake

Selv om sikkert mange hadde gledet seg til konserten, er det allerede klart at Tove Karoline Knutsen vil spille på Viseklubben Spelt ved en senere anledning.

– Vi har allerede snakket med dem om å komme tilbake og spille til høsten, sier Knutsen.

LES OGSÅ: Viste solidaritet med flyktningene

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur