Åpner galleri på Senja

For fire år siden flytta tromsøkunstneren Knut Fjørtoft til Senjahopen. Lørdag åpner han sitt eget galleri i denne bygda i Berg kommune.

30 KVADRAT: Knut Fjørtoft ser fram til å drive sitt eget lille galleri på 30 kvadratmeter. 

kultur

TROMSØ/SENJAHOPEN: Galleri Segla, er navnet han har gitt galleriet, oppkalt etter det kjente fjellet Segla i Fjordgård, og som man kan se i bakgrunnen fra galleriet.

– Bolighuset som jeg har kjøpt, og hvor jeg også har mitt atelier, har en av de fineste utsiktene i hele Senjahopen. Mellom meg og naboen lå det en ubebygd tomt. Jeg tenkte jeg skulle sikre meg at det ikke kom noen bebyggelse der som tok utsikta, så jeg kjøpte halve tomta. Først hadde jeg tenkt å sette opp et lite uthus der, men så dukka ideen om et galleri opp, forteller Knut Fjørtoft.

Egen kunst

MONTERING: Knut Fjørtoft begynte mandag å montere åpningsutstillinga i sitt Galleri Segla som han lørdag åpner i Senjahopen. 

 – Og galleriet står nå ferdig tidligere enn jeg hadde trodd. Byggeprosessen har gått veldig greit. Lørdag har jeg åpning av galleri og utstilling, fortsetter Fjørtoft.

Han forteller at han i utgangspunktet etablerer galleriet for å kunne presentere sin egen kunst, men har også vært innom tanken på at det kanskje kan bli aktuelt også å vise andres arbeider i Galleri Segla.

– Vi får se hva det blir til når ting begynner å gå seg litt mer til. I begynnelsen blir det i alle fall bare mitt eget jeg vil vise, forteller han.

Inspirerende

Knut Fjørtoft opplyser at galleriet ikke er så stort.

– Men med 30 kvadratmeter og en skillevegg som nesten deler lokalet i to, blir det likevel brukbart med veggplass, forklarer kunstneren.

– For meg er det veldig inspirerende å få etablert galleriet. Tidligere har jeg måtta rulle sammen bildene og stue dem bort når jeg er ferdig med dem i vente på å få presentert dem ett eller anna sted. Nå kan jeg få hengt dem direkte opp på veggen. Det blir noe anna, sier Fjørtoft.

– Jeg har hatt en god produksjon i løpet av vinteren, og har mye ny kunst å presentere på åpningsutstillinga, legger han til.

Han har planer om å holde galleriet åpent fra lunsj og utover ettermiddagen, og tror han kan få bra besøk.

– Vi er allerede begynt å merke at turismen her ute i området har tatt seg opp mot sommeren. Og det satses nå også mer mot vinterturisme i nabobygda Mefjordvær, så jeg håper på at galleriet gir meg ei lita tilleggsinntekt, sier Knut Fjørtoft.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur