Så mange fikk med seg den kontroversielle skrekkfilmen

Billettene til kannibalfilmene ble ikke akkurat revet bort.

Illustrasjon.  

kultur

På fredag var det duket for en real helaften med skrekk på kinoen i Tromsø. I forbindelse med premièren av skrekkfilmen «The Green Inferno» ble også kannibal klassikeren fra 1980 «Cannibal Holocaust» vist.

LES OGSÅ: Hun er kinoens nye styreleder

28 billetter

Sistnevnte fikk svært mye oppmerksomhet da den hadde premiere. Regissøren, Ruggero Deodato, ble blant annet anklaget for at drapene på skuespillerne i filmen var ekte.

– Til sammen ble det solgt 28 billetter på visningene. Vi hadde faktisk regnet med å selge færre billetter, fordi det er filmer for spesielt interesserte. Det er ikke akkurat filmer som favner bredt, sier kinosjef Frank Bakkemo.

LES OGSÅ: Slik ble Erik (51) en av de beste regissørene i Norge

Snuff-filmer

Grunnen til at «Cannibal Holocaust» ble vist i Tromsø denne helga er på grunn av et tilbud fra distributøren, som kinoen takket ja til.

– Det blir nesten feil å kalle disse filmene skrekkfilm. Etter min mening, så grenser de til snuff-filmer. For meg er det helt fullstendig uforståelig at noen klarer å se det, eller at noen klarer å lage slike filmer. Men jeg skal ikke bestemme hva slags filmer som skal vises på grunnlag av mine referanser, sier han og ler.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur