Karlsson solgte kunst for 18.500 kroner

Flere var interessert i å kjøpe politimannens kunstverk. Totalt solgte han kunst for 18.500 kroner.

SOLGT: Flere av Karl Karlssons verk ble solgt etter å ha vært stilt ut hos visningsrommet Kurant. Foto: Trond Tomassen 

kultur

Etter å ha åpnet utstillingen foran hundrevis av mennesker på visningsrommet Kurant fredag forrige uke, har Karl Karlssons verk vært på utstilling fram til og med 17. mai. Nå har han solgt flere av verkene sine.

– Ti verk ble solgt, forteller Karlsson til iTromsø.

Les også: Politimannen som tok malekosten fatt satte i kveld besøksrekord

Høyeste bud: 2500 kroner

Budrunden ble avsluttet onsdag kveld, og det høyeste enkeltbudet Karlsson fikk var på 2500 kroner.

– Man kan godt si at det ble en suksess. Det var veldig hyggelig med all den positive responsen. Jeg fikk mange artige kommentarer, sier Karlsson.

3000 kroner av beløpet går til utstyr og hjemmelaget øl og mat som ble brukt til utstillingen.

Kurant tar 50 prosent i provisjon (9250 kroner) og det resterende overskuddet på 6250 kroner doneres til SMISO, Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep i Tromsø. Fem prosent av salgsbeløpet går til Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Les også: – Karlsson ville sluppet inn på kunstakademi

Mye oppmerksomhet

– Jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen, men man må jo stå for det man sier og følge det opp. Det har jo helt klart skapt debatt, sier Karlsson som har fått mye oppmerksomhet i både lokal og nasjonal media.

– Det er hyggelig for Kurant at de får inntekter. De lever på bidrag i dag, og jeg håper at dette gir de høyere besøkstall i fremtiden, sier han.

Les også: Anmeldelse av Karlssons utstilling

Glad for besøkstallene

Camilla Fagerli fra Kurant er glad for at så mange mennesker kom innom utstillingen, og at flere av dem aldri hadde vært på en kunstutstilling før.

– Vi har fått i pose og sekk. Vi har alltid hatt en klar idé om at Kurant har en bred relevans, og at man ikke trenger å være tilknyttet kunstverden for å komme hit, sier hun.

At utstillingen fikk så stor oppmerksomhet, mener hun er positivt for Kurant – men hun hadde håpet at fokuset ville bli satt mer på debatten den skapte.

– Vi føler at vår intensjon med å gjøre dette har kommet litt i skyggen. Men fremstillingen i media har også kommet i vår fordel med tanke på alle folkene som har vært innom, sier hun.

600 mennesker fikk med seg seminaret som senere ble lagt ut på nett. Omtrent 700 mennesker var innom i løpet av utstillingen.