TROMSØ/OSLO: Sørbøes enmannsshow «Kaddeva æ sa», som omhandler språkets fun facts, hadde premiere på Kulturhuset november i 2014. Etter at billettene ble revet vekk i rekordfart, ble det satt opp ekstraforestillinger på nyåret i fjor. Også i Narvik, Harstad og Finnsnes spilte Sørbøe forestillingen for fulle hus.

I mars ble det klart at Kulturhuset setter opp forestillingen, som så langt er sett av 13.000 publikummere, på nytt 7. oktober.

Fredag ble det også klart at forestillingen skal spilles på Chat Noir i Oslo, 8. november.

– Det er stor stas for en enkel mann fra Tromsø. Det er ikke bare bare å få innsmett på de scenene der, sier Finn Arve Sørbøe til iTromsø.

– Minst ti år siden

Som vanlig har han med seg musikerne Tore Nedgård og Stein Medby eller Kjetil Andreassen til Oslo.

– Målet er å gjøre det såpass bra at jeg blir invitert ned igjen for å gjøre den flere ganger, sier skuespilleren fra Tromsø, som erkjenner at han har en jobb å gjøre i Oslo.

– Jeg har vært i Oslo med Påtryneteatret og Hålogaland Teater, men det er mange år siden. Det må være minst ti år siden. Det er såpass lenge siden at jeg ikke kan huske det, sier Sørbøe og flirer.

LES OGSÅ: Strålende mottakelse for Finn Arve

Han regner også med at det er flest nordlendinger som vil ta turen.

– Jeg frir til det nordnorske publikummet i all hovedsak. Kanskje det kommer innom en og annen østlending, som jeg da får forsøke å verve, sier Sørbøe.

Fjerner ikke noe

Forestillingen vil være like «nordnorsk», selv om den nå skal til hovedstaden.

– Jeg vil prøve ut litt nye ting, men jeg mener den er tilgjengelig for alle. Du trenger ingen spesialkunnskaper om Nord-Norge for å se forestillingen. Hadde jeg fjernet noe, ville kanskje hensikten ha blitt litt borte, sier han.

LES OGSÅ ANMELDELSEN AV FORESTILLINGEN: Språkmektig latterbombe

Sørbøe gleder seg også til å spille i Oslo, der det de siste årene har vokst fram et stort miljø for standupkomikk.

– Jeg er jo på vei til 52 år og har et uskreven blad der nede, så det blir gøy, men jeg er nøktern i forhold til det. Nord-Norge er min arena og det vil det fortsatt være. En svipptur til hovedstaden gjør ikke noe med det, men jeg vil fortsette å ha den samme formen og håper og tror at komboen med informasjon og underholdning også treffer der nede, sier Sørbøe.