På tide i Galleri Nord

Med utstillinga «About Time» i Galleri Nord stiller Kristin Romberg ut for første gang i Nord-Norge. Og nå ser hun fram til å få bruker mer tid i landsdelen.

HOVEDBILDET: Gallerist Hilde Slettvold (til venstre) og kunstner Kristin Romberg prøver ut plasseringa til utstillingas hovedbilde. Foto: Helge Matland 

kultur

Hilde Sletvold Eilertsen som driver Galleri Nord, forteller at hun har fulgt Kristin Romberg i mange år, og at hun er en beundrer av hennes kunst. Nå er hun svært glad for å få presentert denne kunstneren i Galleri Nord.

ONLY JUST BEGUN: «Only just begun» (89 x 100 cm) er tittelen på dette bildet. 

 – «About Time» kan oversettes med både «om tida» eller «på tide». Og det er kanskje på tide at jeg endelig stiller ut i Nord-Norge. Og utstillinga her i Tromsø er bare startet på et lengre opphold i landsdelen. Etter åpninga denne lørdagen, går turen videre til Lofoten hvor jeg skal ha en måneds arbeidsopphold i Kunstkvartalet i Leknes. Det ser jeg virkelig fram til, sier Kristin Romberg.

Les også: Kunstnere trekker utstillinger i protest mot oppsigelsen

Tilstedeværelse

– Tid og hvordan vi ser på og oppfatter tida kan være så mangt. Er tida lineær? Er ei uke ei linje som dag for dag beveger seg inn i framtida? Eller er den sirkulær? Når ei uke er gått og vi er tilbake i en ny mandag, er vi da tilbake der vi begynte for ei uke siden, spør Kristin Ramberg.

– Men uansett så handler det først og fremst om å være til stede i tida, la minnene fra tidligere tider bli en del av der vi er nå og planene og håpene for framtida påvirke hva vi gjør nå, legger hun til.

Les også: Får 400.000,- i kunststøtte til app

Naturinspirasjon

I arbeidet med bildene sine lar hun seg i stor grad inspirere av naturen. Men resultatet er abstrakt. Gjennom kunsten kan hun uttrykke undring og nysgjerrighet over den verden hun lever i. Hennes bilder er en intuitiv improvisasjon over naturen og inntrykkene fra det daglige livet.

– Mange av maleriene mine er laga i tilknytning til at jeg reiser mye. De er en ikkeverbal kommunikasjon mellom mine minner fra ulike deler av verden, forskjellige atmosfærer og landskaper knytta opp til mine nåværende omgivelser, forbindelser og tilknytninger. Disse reisene mellom minner og virkelighet har etterlatt seg dype inntrykk og tillater meg å se ting på en annerledes måte, sier Kristin Ramberg.

– Jeg er glad for nå å være i Tromsø. Denne byen har en enorm energi gjennom møtet mellom det urbane bylivet og naturen med sjø og fjell så tett innpå. Jeg finner alt som alltid har vært viktige påvirkningskrefter for meg i Tromsø, sier Kristin Romberg.

Til Tromsø har hun med seg 23 maleri i ulike størrelser på lerret pluss noen på papir.