Kumle & Raspeball vil gjøre seg spiselig

De er morsomme, uforutsigbare og ganske gode musikere. Det moderne visebandet Kumle & Raspeball er endelig klar for ny konsert i Tromsø.

KLARE: Kumle & Raspeball gleder seg til fredagens konsert. 

FAN: Lasse Lauritz Pettersen drømmer om å fylle Kulturhuset til randen for Kumle og Raspeball. Foto: Ronald Johansen 

kultur

DRIV: Alle gode ting pleier å være tre. Og det kan virkelig virke som om det gjelder Kumle & Raspeballs konserter. For nå lover de virkelig show.

Det startet for omtrent ett år siden på Tromsø musikkfest, hvor det ble et nedstrippet show utenfor Verdensteatret. Likevel klarte gutta å fleske til med små detaljer som gjorde opptredenen til en minnerik opplevelse.

LES OGSÅ: Sparket sauehode i fleisen til sinte vegetarianere

Nye låter

Et halvår senere holdt de konsert på Prelaten hvor de fikk roller derby-jentene i byen til å stille opp som underholdning. Hva kan man forvente denne gangen fra gutta, som egentlig er mest kjent for sin deltakelse i Tromsøs rocke- og metallmiljø?

– Vi flesker jo til hver bidige dag i varmatdisken på Kræmer, men på fredag kan vi love en forestilling som blir helt unik. Folk kan forvente flere gjester og nye slagere som for eksempel låten «Djevelgris» som er vår tolkning av Orwells klassiker «Animal Farm». Det vil også bli gjennomført stunts som Jackie Chan ikke ville gjort selv, sier frontfigur Kim Pedersen til iTromsø.

6-årsjubileum

– Har dere øvd nok?

– Så mye som vi har øvd til nå har vi aldri gjort før. Det er skremmende og kanskje litt arrogant å si det, men bandet nærmer seg evnenivået til legendariske Dreamslain i tekniske ferdigheter. Dette vil garantert skinne igjennom på konserten.

– Når kommer platen?

– Når du minst venter det. Konserten feirer 6-årsjubileet for tidspunktet da vi begynte å spille den inn. Planen er å ha de fleste låtene ute på soundcloud til fredag. De mastres på en hemmelig location i Novgorod akkurat nå, sier Trond Karlstrøm, som er gitarist og munnspill-guru i bandet.

– Dere har jo laget NM på ski-låt selv om dere ikke er glade i ski. Når kommer TUIL-låten?

– Spør Red Headed Sluts. Vi i Kumle & Raspeball er ekte motvindssupportere og har heiet på Skarp IL siden 90-tallet. De har aldri vunnet cupen, og vi har aldri vunnet MGP. Vi er ganske like der.

«Mo» med

– Apropos TUIL og Dalen. En fisk eller en fugl tweetet meg om at Mohammed Ahamed har en finger med i spillet på fredag. Hva kan du avsløre?

– «Mo» er en fabelaktig mann som vi har møtt på fest flere ganger. Det er mulig vi har et samarbeid med ham, men noe mer utover det kan vi ikke utdype nå.

– Lasse Lauritz Pettersen jobber iherdig hver eneste dag med å sette opp en stor konsert med dere på Kulturhuset. Når skjer det, og må Cazadores være oppvarmingsband?

– Vinterens juleforestilling er under planlegging, og den store drømmen er å få et medlem av kongefamilien opp hit for å spille sammen med oss. Lasse sier at de får så mye apanasje at det må de bare ta seg tid til. Vi krysser derfor fingrene for et rojalt besøk. Cazadores har ennå ikke gitt oss tid eller sted for håndbak-konkurransen, men vi skal se gjennom fingrene hvis de har skikkelig lyst. To av medlemmene har faktisk bidratt på Kumle-platen med egg og trommer, så stridsøksen er puttet i sliren, men ikke begravet.

– Jeg hadde ikke troen, men det har jeg nå, skyter Jonas Ingebrigtsen inn, uten å forklare hva han egentlig har troen på.

– Jeg ville bare ha med en one-liner i avisen ...

PS: Sjef for Buktafestivalen, Lasse Lauritz Pettersen, bekrefter at Kumle & Raspeball skal spille på Kulturhuset i nær fremtid.

– Det er mer snakk om når enn om det skal skje.