Vil lokke studenter til vårfest på Skansen

NOSO og Nordlysfestivalen inviterer til fest på Skansen og håper å nå ut til et nytt publikum. – Vi håper å bli bedre kjent med studentene i byen, sier Torunn Reigstad.

ARRANGØRER: Torunn Reigstad fra NOSO Anne Marie Figenschau Bang ved Bårstua og Line Fusdahl ved Nordlysfestivalen gleder seg til å fylle opp Skansen med liv og musikk. 

KONSERT: Christine Oseland på bratsj og Åsbjørn Ryeng på bandoneon er to av musikerne som spiller opp til fest på torsdag. 

kultur

SKANSEN: For tredje år på rad inviterer NOSO og Nordlysfestivalen til vårfest på Skansen.

– Vi har hatt stor suksess med arrangementet tidligere, derfor gleder vi oss veldig til gjøre det igjen i år. Vi treffer mange yngre folk enn de som kommer til vanlig på våre konserter, sier Torunn Reigstad som er orkestersjef for NOSO.

LES OGSÅ: Ketil Høegh vil vite hva du synes er finest i verden

Ute og inne

Tidligere byråd og fylkesrådsleder Line Fusdahl er direktør for Nordlysfestivalen .

– Her blir det servering, og ulike rom å oppholde seg i og forhåpentlig godt vær også. Alt ligger til rette for et veldig flott arrangement, sier hun.

Fusdahl og Reigstad håper de kan fylle Skansen.

– Vi har høyttalere rett utenfor lokalet slik at de som er ute skal få med seg alt. Det er et begrenset antall plasser innendørs, så vi håper folk vil sirkulere litt. I selve konsertsalen blir det plass til omkring hundre personer, men ute har vi ubegrenset plass, sier Regstad.

LES OGSÅ: Slik vil hun få folk til å slappe av med kunsten

Vårfesten vil bestå av tre bolker med musikk og ulike grupper musikere, med pauser imellom.

Gratis

Vårfesten er helt gratis for publikum.

– Mange spør oss om billetter, men det er bare å komme. Gjerne litt tidlig om man vil ha gode plasser, for det kan bli ganske fullt. Ved å ha et gratis arrangement håper vi å kunne nå ut til nye folk, og senke terskelen for å komme og få med seg klassisk musikk. I fjor kom mange studenter, og det håper vi de vil gjøre i år også, slik at vi kan bli bedre kjent med dem, sier Reigstad.

LES OGSÅ: Alexander (23) har laget musikk til helaftens storbandkonsert

Fusdahl er enig.

– De ulike gruppene i publikum gjør det til et spennende arrangement. Du har de mer trofaste lytterne som alltid kommer, også har du folk som ikke går på så mye klassiske konserter. Det gjør at det blir en bra blanding av folk i publikum, sier hun.

Bårstua

Bårstua kafé skal stå for servering under festen.

– Bårstua er en utvidet del av Fontenehuset som hjelper folk å komme i arbeid. Vi har åpnet kafeen nylig, og vi skal ha gratis smaksprøver fra menyen vår som vi jobber med for øyeblikket, sier prosjektleder Anne Marie Figenschau Bang.