Ferskt bandprosjekt fra Tromsø klar for festspillene

Tromsøbandet White Ascot erstatter Kjersti Stubø-konsert under Festspillene i Nord-Norge.

TIL FESTSPILLENE: Tromsø-bandet White Ascott.   Foto: Marius Fiskum

kultur

HARSTAD: To nye band er klare for festspillene i Nord-Norge. Det svenske balkanpunkbandet Räfven, som ansees som et av Sveriges hotteste liveband, er ett av bandene. Mens det ferske tromsøbandet White Ascot, kommer inn som erstatter for Kjersti Stubø-konserten som må avlyses.

– White Ascot er et stjerneskudd på jazzhimmelen i nord! Bandet beveger seg i et musikalsk landskap med elementer fra jazz, neo-soul, hip hop og elektronisk musikk. De komponerer fengende, gode låter som raskt fester seg på hjernen. Tross sin unge alder skriver bandet reflekterte tekster som virkelig er verdt å lytte til, skriver Festspillene i Nord-Norge i en pressemelding.

Bandkollegene Adrian Danielsen, Frida Lydia Waits, Kjell Audun Holestøl og Mikael Pedersen Jacobsen møttes på Musikkonservatoriet for tre år siden med en felles interesse for groovy soul. Siden 2013 har de spilt sammen og for halvannet år siden begynte de å satse seriøst på bandet.

White Ascot erstatter konserten «I de beste familier» med Kjersti Stubø, som måtte avlyses på grunn av sykdom. De spiller på Festspillklubben (gamle Sjøbua) i Harstad mandag 20. juni.