Nesten en halv million så Trine Lise på NRK

Lørdag viste NRK Trine Lise Olsens suksessforestilling «Æ har rætt» på TV. Olsen kaller responsen «helt crazy».

SUKSESS: Trine Lise Olsens forestilling "Æ har rætt" har fått flere seksere, og nesten en halv million så forestillingen på TV. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

kultur

Tromsø: Komiker Trine Lise Olsen har spilt forestillingen «Æ har rætt» fra høsten 2013 - da den hadde urpremiere på Hålogaland teater - og helt fram til i år. Flere aviser har belønnet forestillingen, som handler om Olsens oppvekst som barnehjemsbarn i Finnmark på 1980-tallet, med en sekser på terningen. Forestillingen hun spilte i Drammen i starten av 2015 ble filmet, og denne ble lørdag vist på NRK.

– Jeg fikk seertallene fra NRK på hvor mange som hadde sett på på lørdagskvelden: 462.000! Det er helt crazy! Det er nesten en tiendedel av Norge, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Lager oppfølger til suksessforestillingen «Æ har rætt»

Frierbrev

Responsen i etterkant har vært enorm for komikeren.

– Det har vært helt overveldende. Jeg har fått masse venneforespørsler og meldinger på Facebook og telefon. Folk skriver at de syntes forestillingen var fantastisk, og at den var en fin blanding av humor og alvor. Jeg har også fått flere frierier, ler Olsen.

LES OGSÅ: På scenen sammen med Dagfinn Lyngbø

Hun er allerede i gang med arbeidet med sin neste forestilling, som skal ha premiere på Rådstua teaterhus i november.

– Jeg tenker at det kanskje blir lettere å selge billetter til neste show etter den gode responsen, sier hun.

Så ikke på

Selv så hun ikke på TV-sendingen - da ville hun ifølge seg selv kun sett på alt det feile.

– Men jeg må skryte av NRK-produksjonen og av Thorbjørn Thrane Sandnes som var med fra Tromsø og satte så fint lys, sier hun.

LES OGSÅ: - Det koster å dele så mye

Skjellettet for neste forestilling er allerede klar, og nå skal Olsen bare begynne å «fylle på humoren».

– Dette showet vil uansett bli sammenliknet med «Æ har rætt». Jeg må bare kjøre på og håpe på det beste!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur