Tvibit ønsker statsråd til nyåpningen

Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) er invitert til å stå for den offisielle åpningen av Tvibit 24. august.

TVIBIT-ÅPNER: Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland er invitert til åpningen av nye Tvibit i august. Foto: Thomas Haugersveen, Statsministerens kontor 

kultur

– Tvibit er en stor satsing. Vi bruker mye penger på ung kultur og ung kulturnæring. I filmmeldingen er Filmveksthuset på Tvibit nevnt som en unik satsing på talentutvikling i landsdelen, sier kultur- og idrettssjef Lisa Hoen.

Norges største satsing

– Tvibit er et produksjons- og kompetansesenter for bredde og profesjonelle innen musikk, ung kultur og helse, film og kreativ virksomhet. Kulturdepartementet bidro med den første finansieringen til satsingen i 2007 og prosjektet har bestått i å omskape den gamle brannstasjonen til et moderne kulturhus for unge mennesker. I tillegg til å være Norges største satsing på ungdom og ung kultur er det også en bredde- og proffsatsing på musikk og kreativ næring, heter det i invitasjonen til Kulturdepartementet.

Omvisning

Den offisielle åpningen av nye Tvibit finner sted klokken 18.00 onsdag 24. august. Før selve åpningen legges det opp til omvisning i lokalene i den gamle, oppussede brannstasjonen. Etter åpningen blir det middag med ordfører Kristin Røymo (hun endrer tittel fra byråd til ordfører 1. juli, red.anm.), fylkesråd Willy Ørnebakk og representanter for kommunen og fylkeskommunen.

Omfattende program

Dersom kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland kommer til Tromsø, har Hoen et tett program klart for henne:

• Møte med NOSO på Kulturhuset

• HATS og RadArt på Rådstua

• TIFF på Verdensteatret

• Nordlysfestivalen, idrettskretsen og Tromsø idrettsråd på Skansen

• Nordnorsk Kunstmuseum

• Nordnorsk Filmsenter

• Hålogaland Teater

– Linda Cathrine Hofstad Helleland skal til Festspillene i Harstad, og vi håper hun tar en minitur til Tromsø også, for å se bredden i kulturlivet i Tromsø, sier Hoen.