Danseren Bao tilbake til hjembyen med forrykende danseshow

To kneoperasjoner kunne vært slutten på karrieren for danseren Bao André Nguyen (26). Men nå er han tilbake i Tromsø med forestillingen «The Formula» i storsalen på Kulturhuset.

SHOW: Bao André Nguyen gleder seg til å vise forestillingen «The Formula» med Kingwings Crew i hjembyen Tromsø.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

TILBAKE: Bao André Nguyen er tilbake i hjembyen Tromsø der han har forestilling førstkommende fredag med kompaniet Kingwings Crew.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

kultur

THE EDGE: 26-åringen flyttet til Tromsø i år 2000 der han i ung alder kom på landslaget i turn.

Det var også her han begynte sin dansekarriere, som ledet han videre til Oslo, der han i 2011 ble med i 12-manns dansegruppa Kingwings Crew.

Crewet er kjent gjennom TV-programmer som Idol, X-Faktor, Stjernekamp og Melodi Grand Prix, og også danset med Nasjonalballetten på hovedscenen på Den Norske Opera.

– Det blir utrolig gøy og endelig få opptre i Tromsø med egen forestilling og vise hva jeg driver med. Mange av vennen mine vet at jeg holder på med dans, men nesten ingen har sett meg på scenen før, sier Bao André Nguyen til iTromsø.

– Tromsø er hjemme

«The Formula» spiller i storsalen på Kulturhuset fredag og Nguyen kom tidlig hjem til Tromsø for å besøke familien.

– Jeg vil si at jeg er tromsøværing. Jeg har bodd 13 år i Tromsø og 4–5 år andre plasser. Familien bor her, så det er hjemme for meg, sier 26-åringen, som lever fulltid av dansen.

Men for to år siden kunne karrieren vært over.

– Jeg flyttet tilbake til Tromsø i 2014 og var et halvt år her over to perioder på grunn av to kneoperasjoner over halvannet år. Da var det greit å være hjemme og det tok tid å komme tilbake.

Men nå smiler livet og karrieren til Bao.

– Jeg er kanskje i min beste form noensinne, mye på grunn av denne forestillingen som er så fysisk krevende.

Soloprosjekter

Bao holder nå også på med egne soloprosjekter.

– Jeg håper å ha premiere til neste år. 2016 er virkelig året mitt. Det meste er på plass for meg nå, både som kunster og person, og det jeg jobber med nå er danseprosjekter som er litt bort fra breakdancen, smiler 26-åringen.

Og flere turer til Tromsø blir det. I oktober skal han og crewet igjen tilbake til Tromsø med «Romeo & Juliet», et samarbeidsprosjekt med nyoppstartede Nasjonalballetten-UNG og Den Norske Opera.

– Det skjer veldig mye spennende nå både for crewet og meg og vi gleder oss enormt mye til forestillingen på fredag, sier Bao André Nguyen.

Forestillingen «The Formula» beskriver han som en morsom, energisk, tøff og magisk forestilling for hele familien!

– Forestillingen fortelles gjennom dans, ekte kjemiske eksperimenter og en beatboxende robot, sier Nguyen, som håper tromsøværingene finner veien til storsalen i Kulturhuset på fredag.