Nå er det helt klart at det blir Musikkfest i Tromsø også i år – for tredje året på rad. Tvibit, som arrangerer Musikkfest sammen med Tromsø kommunes fritidsseksjon har nylig flyttet til nye lokaler, og det var dermed usikkert om man kom til å få til festivalen i år. Men nå er musikkdagen i rute, og det er åpnet for påmelding av både frivillige og artister.

– Dette er et større gratisarrangement der alle band og artister spiller vederlagsfritt og vi viser fram bredden i musikkmiljøet i byen, forteller en av to prosjektledere for Musikkfest, Katja Abramova ved Tvibit.

– Og alle artistene og bandene som melder seg på skal få sjansen til å spille, legger hun til.

– En del artister har allerede henvendt seg til oss med ønske om å spille, legger den andre prosjektlederen, Rune Simonsen, til.

Alle får mulighet

I fjor var det om lag 65 artister som spilte på ni ulike scener spredt over sentrum. Festivalen har ingen tak på antall artister som får spille, og Simonsen sier de håper på like mange som i fjor.

– Spekteret på Musikkfest er stort – det har vært alt fra klassisk musikk til jazz, DJ-er, metal og trekkspillmusikk. Dagen er ikke sjangerheftet og jo flere ulike sjangre, dess bedre, sier han.

Sjekk ut iTromsøs event-kalender her.

Musikkfest i Tromsø har fått 100.000 kroner i støtte fra Sparebanken Nord-Norge, som mener dette er en ypperlig anledning til å «gi tilbake» til folket i nord.

– Musikkfest er et lavterskelarrangement som er gratis og aldersgrensefri. Det er en bra arena for artister og band til å vise seg fram og arrangementet skaper også liv og røre i sentrum. Det er vi glade for, sier kommunikasjonssjef i banken, Stein Vidar Loftås.

Sentrum

Samme lørdagen som det arrangeres Musikkfest, skal det også arrangeres Bylørdag, og Lena Nymark i Sentrumsforeningen forteller at de er glade for den effekten Musikkfest har hatt tidligere år.

– Musikkfest har gitt masse stemning og samlet masse folk i gatene. I år blir det Bylørdag samtidig og det skal bli litt markedsstemning i sentrum. Det blir noe for alle, sier hun.

Fristen for å melde seg på Musikkfest, dersom man ønsker å spille, er i første omgang 15. juli.

I FJOR: Under Musikkfest i Tromsø i 2015 spilte blant annet Kumle & Raspeball konsert utenfor Perspektivet.