Solgte ut gratiskonsert

Da Redningsselskapet annonserte at Hekla Stålstrenga skulle stille til gratiskonsert på The Edge, gikk billettene som varmt hvetebrød.

Hekla Stålstrenga skal spille på jubileet til Redningsselskapet. Her er et bilde fra Skansen, som var deres siste konsert i Tromsø.  Foto: Kent-Einar Myreng

kultur

Redningsselskapet er 125 år i år. I anledning jubileet har organisasjonen uttalt at de ønsker å gi tilbake til alle de som har støttet dem opp gjennom årene. En av tankene var en gratiskonsert med Hekla Stålstrenga på hotellet The Edge.

– Vi ønsker å gi noe til de som vanligvis ikke får kulturopplevelsen, enten det er på grunn av økonomi, sosiale eller kulturelle forskjeller, en travel hverdag eller annet, sier Thomas Hestnes Mæhlum, distriktsansvarlig i RS Troms, i en pressemelding.

Oser av fjell og ramsalt sjø

Hekla Stålstrenga var ikke tung å be. Mæhlum mener det folkekjære bandet passer perfekt til å representere Redningsselskapets tematikk

– Vi Redningsselskapet har et hjerte for frivilligheten, og ønsket med dette å vise at vi ser – og setter pris på – den fantastiske innsatsen som nedlegges i byens flotte miljø, sier Mæhlum.

The Edge tente også på ideen og stilte sin storstue til disposisjon, hvor 800 billetter nå har forsvunnet på rekordtid.

– Vi sørger selvsagt også for å verdsette våre støttespillere, gjennom mange tiår har vi opplevd velvilje og bistand fra institusjoner, bedrifter og enkeltpersoner. Alle disse er invitert, sier Mæhlum, som forteller at det ikke er mulig å få tak i flere billetter til konserten, som er satt til fredag 10. juni.

Elias kommer

Men for å markere jubileet ytterligere har Redningsselskapet også viet lørdagen til feiring. Her kommer Elias-båtene slik at de minste år seg en liten båttur, i tillegg til kaffe, kaker og redningsdemonstrasjon. Det vil også bli omvisning i Redningsselskapets skøyter.

– Har vi vær og føreforhold med oss tilbyr vi også båtturer ut i sundet, sier Mæhlum, som gleder seg til to dager med jubileumsfest.

PS: Hekla Stålstrenga spiller også konsert på The Edge 14. oktober.