Har fire filmer - men mangler skuespillere

Nordisk Ung Filmfestival (NUFF) skal lage fire kortfilmer. Nå søker de tromsøværinger i alle aldre som kan være skuespillere.

SPEIDER: Visningskoordinator Karoline Storjord rammer inn produsent Håkon B. Toft, frivilligkoordinator Isak Andreassen og presseansvarlig Mie Bergh. De jakter nå frivillige til både og være skuespillere og jobbe under festivalen. 

FRIVILLIGHET: Håkon B. Toft og Karoline Storjord håper mange frivillige nå melder seg. 

kultur

TVIBIT: I forbindelse med NUFF (Nordisk Ung Filmfestival), lages det hvert år intense workshoper som resulterer i fire ferdige kortfilmer.

LES OGSÅ: Steinar Albrigtsen skal delta i «Stjernekamp»

I den forbindelse søker NUFF nå alle mulige tromsøværinger til mulige roller.

– Vi trenger i all hovedsak folk som har lyst til å prøve seg som skuespillere. Vi ønsker både unge, gamle og egentlig alle som har lyst til å være med. Man trenger ikke være profesjonell skuespiller, vi trenger alle slags typer, sier produsent for NUFF, Håkon B. Toft.

– God respons

I all hovedsak begynner innspillingene av de to filmene mandag 20. juni. Det ferdige produktet havner på storskjermen i forbindelse med åpningen av festivalen på Verdensteatret, påfølgende fredag.

– Tidlig har vi fått veldig god respons. Det vanligste er veldig unge og gamle, men det finnes så mange kreative sjeler her, at det nok blir mange roller, derfor søker vi egentlig etter alt, sier Toft.

LES OGSÅ: Denne gjengen er klare med sin aller første revy

Han understreker at man ikke trenger skuespillererfaring.

– De som er interessert kan kontakte meg eller Marie Sofie (Langeland) som er workshopkoordinator, forteller Toft.

Transvestitt og nattefilming

Filmingen pågår i all hovedsak fra mandag 20. til torsdag 23. juni.

– Stort sett foregår det på dagtid, men vi har også opplevd nattefilming, senest i fjor, sier han.

Rollene kan være uante.

– Vi har hatt folk som skal være transvestitter, kokker og lærere. Det er relativt kreative sjeler, så artige roller er det nok av. Vi håper folk synes dette kan være artig å være med på.

LES OGSÅ: Giæver fikk filmstøtte til balkong-prosjekt

Og det hele rundes av med en storstilt premiere.

– Filmene vises for fullsatt sal på åpningen fredag 24. juni, så jeg vil tro det er moro for mange, sier produsenten.

Frivillige

NUFF er også i smått beit etter frivillige til festivalen.

– Vi er vel 6–7 frivillige, men trenger opp til 15 stykker. Det er cateringcrew, folk til å jobbe i kafeen, vakter på kinoen under festivalen og sjåfører som kan kjøre litt hit og litt dit, sier frivilligkoordinator Isak Andreassen.

De lokker med gratis mat og et kreativt miljø.

– Det er gøy og sosialt. Det er unge filmskapere fra 13 nasjoner, fra Mexico, USA og flere andre plasser. Man kommer i møte med mye spennende og kreativ ungdom og så får man så klart gratis mest og har en viktig rolle som festivalens ansikt utad, sier Toft.