På musikkonservatoriet i Tromsø har Kristine Hansen Norgaren, Geir Davidsen og Ingrid Eliassen de siste ukene øvd seg på stykket «Et fokus på Snefjord», skrevet av førstnevnte.

– Inspirasjonen kom fra boka ”Om kjæresten vil jeg joike”, skrevet av Ola Graff. Fra den har jeg skrevet fem stykker, hvor hver har utgangspunkt i en personjoik, forteller Nordgaren til iTromsø.

«Reinofon»

Vandrekonserten vil hun gjennomføre sammen med Davidsen og Eliassen fra musikkonservatoriet, som begge har vært med på å utforme instrumentene de skal bruke. Disse inkluderer blant annet en bajonettsag, en «reinofon» og en orgelpipe av gamle vinflasker.

– Det har vært utrolig gøy å jobbe med instrumentene. Hver av de har sin egen samiske tilknytning, forklarer Eliassen.

– Vi har i hovedsak kommet med rådgivning og støtte, det har vært Kristine som har ledet prosjektet, føyer Davidsen til.

Saken fortsetter under bildet!

RARE INSTRUMENTER: Geir Davidsen, Kristine Hansen Nordgaren og Ingrid Eliassen har laget seg sine egne instrumenter til konserten. På bildet ser du for eksempel en bajonettsag, en «reinofon» av reinbjeller og en barokktrompet.

Gleder seg

Hansen Norgaren selv gleder seg stort til å kunne vise fram prosjektet hun har jobbet med i mange måneder nå.

– Det har gått noen timer til å forberede dette, for å si det mildt. Derfor håper jeg vi blir tatt godt imot i Harstad på mandag, da vi har premiere, konstaterer hun.