Byrådslederen fikk hovedrollen under NUFF-åpningen

Byrådsleder Kristin Røymo (Ap) spilte hovedrollen på flere måter da hun åpnet Nordisk Ungdoms Film Festival (NUFF) 2016 på Verdensteatret.
kultur

VERDENSTEATRET: Ikke nok med at hun fikk æren av å formelt åpne den 14. ungdomsfilmfestivalen. Hun fikk dessuten anledning til å spille den ene hovedrollen i en av filmene som er produsert i forkant av festivalen.

– Det er en film der man som seer tar forskjellige valg i løpet av filmen, og der handlingen blir forskjellig ut fra hvilke valg man gjør, fortalte kveldens konferansier på NUFF-åpningen, Sigurd Lakseide.

Les også: Inviterer til storstilt filmfestival for ungdom

Interaktiv film

Filmen der Røymo fikk spille den ene hovedrollen handlet om en date. Valgene hun fikk underveis var eksempelvis om hun skulle spandere øl på daten, om hun skulle fortelle vitser, om hun skulle ta regningen eller om hun skulle ta med seg daten hjem.

– Det er første gang jeg har vært på blind-date noensinne, sa hun etterpå og lo.

På åpningen ble det vist i alt fem filmer inklusiv den interaktive filmen der byrådslederen havnet på rollelisten.

iTromsø skrev tidligere i uken om de forskjellige filmworkshopene som har pågått i forkant av festivalen.

Les også: Lærer filmtriks til de unge

Kaffedrikking og tips

Filmen vi var med på innspillingen av har fått navnet «15 meter over bakken», og regissør Jenny Johnsen var fornøyd med resultatet.

– Vi har lært oss mye i løpet av uken, og det har gått veldig greit å samarbeide i gruppen, fortalte hun da hun og hele crewet fikk komme opp på scenen for å få applaus.

Workshop-mentor Juha Kiviharju fortalte at hans arbeid hadde vært veldig enkelt fordi gruppen var veldig kompetent fra før.

– Jeg har mest gått rundt og drukket kaffe og prøvd å lære dem enkelte små knep og komme med tips, sa han fra scenen.

Stolt byrådsleder

I sin velkomsttale hyllet Kristin Røymo festivalen fordi den klarte å samle så mye ung og internasjonal kreativitet i Tromsø.

– Vi i Tromsø er stolte over NUFF og det de har klart å få til i løpet av årene festivalen har eksistert. Jeg er overbevist om at vi her i salen har filmarbeidere som kommer til å lykkes stort i fremtiden. Det har vi hatt før på NUFF, og det kommer til å skje igjen, sa Røymo.