Simone danset seg til 700.000 kroner

Simone Grøtte Pedersen oppnådde enorm suksess med forestillinga «Mannen som stoppet hurtigruta». Nå får hun 700.000 kroner i støtte fra Norsk kulturråd.

SAMARBEID: Herman Rundberg skal skrive musikken til den nye danseforestillinga fra Simone Grøtte Pedersen, som han gjorde det for suksessen «Mannen som stoppet hurtigruta».Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

FÅR STØTTE: Simone Grøtte Pedersen får 700.000 kroner fra Kulturrådet for å lage ei ny danseforestilling som skal ha première om et år.Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

SENTRUM: «Glemt» er tittelen Simone Grøtte Pedersen har satt på prosjektet.

– Dette vil bli en samproduksjon, men av hensyn til mine samarbeidspartnere kan jeg ennå ikke gå ut med for mange detaljer om prosjektet. Men som i «Mannen som stoppet hurtigruta» kommer jeg til å ta tak i vår nordnorske historie og virkelighet og la det møte moderne dans, forteller dansekunstneren om «Glemt» som etter planen skal ha première i juni 2017.

Les også: Se de akrobatiske Tromsø-guttene ta Trondheim med storm

– Jeg er veldig glad for at Kulturrådet har bevilga en så betydelig sum til dette prosjektet. Det viser at de har tro på det jeg holder på med, sier hun.

Høsta suksess

Simone Grøtte Pedersen høsta stor suksess med «Mannen som stoppa hurtigruta» som var en samproduksjon med Hålogaland Teater. 18 ordinære forestillinger på teatret her i Tromsø og påfølgende turné i Troms og Finnmark trakk tilnærma fulle hus. Forestillinga ble også utsolgt da den ble framført på Black Box i Oslo.

Deretter ble det en runde med forestillinger for Den kulturelle skolesekken, og Hålogaland Teater så at det var behov for å sette opp ekstraforestillinger med «Mannen som stoppet hurtigruta» som tok utgangspunkt i liv og virke til Johan Kaaven, mannen kjent for sine uforklarlige krefter.

Les også: Slik blir den nordnorske festivalsommeren

Familiesamarbeid

Det var dansekunstnerens ektemann, Herman Rundberg, som skrev musikken til «Mannen som stoppet hurtigruta», og ekteparet har også bak seg flere svært vellykka samarbeidsprosjekt.

– Det trenger ikke være noen hemmelighet at det blir Herman som skriver musikken også til det nye prosjektet, opplyser Simone Grøtte Pedersen.

Støtte til flere

Denne tildelingsrunden fra Kulturrådet gjaldt scenekunstfeltet. Simone Grøtte Pedersen var den eneste lokale kunstneren innen dans som ble tildelt midler.

Innen teaterområdet var det imidlertid to andre prosjekt som fikk støtte. Det var Johnsen & Johnsen Produksjoner med Maja Bohne Johnsen og Pernille Dahl Johnsen som får 150.000 kroner til forestillinga «Men dagdrømmene mine are in American» og Teaterterminalen ved Mari Sofie Andreassen som får 300.000 kroner til å produsere forestillinga «Forholdet».