Trapper ned Musikkfest, men lover likevel verdig feiring

Musikkfest Tromsø trapper litt ned for å feire åpningen av nye Tvibit i samme måned. Likevel lover de en verdig feiring av musikken.

MUSIKKFEST I SENTRUM: Rune Simonsen og Katja Abramova sikrer Musikkfest Tromsø i år også. En av scenene er Musikkpaviljongen (i bakgrunnen). 

kultur

For tredje gang arrangeres Musikkfest Tromsø, dagen der byens bakgårder og rom forvandles til scener og artister stiller opp vederlagsfritt for å feire musikken.

I år blir det riktignok en litt mer nedtonet feiring med færre scener, ettersom nye Tvibit skal ha sin offisielle åpning like etter.

– Det blir syv scener i år – to mindre enn i fjor, men vi har en åpningsfestival på nye Tvibit fire dager senere. Derfor blir det litt nedskalert, sier Rune Simonsen, som er prosjektansvarlig, sammen med Katja Abramova.

LES OGSÅ: Nå vil «alle» studentene i byen ha denne jobben

– Meld dere!

Scenene er plassert på Jaklins plass, Verdensteatret, Rakettkiosken, Musikkpaviljongen, bakgården til Bardus, Kirkeparken og i bakgården til Driv.

– Vi håper at vi får så mange artister som mulig. Kapasiteten er egentlig ubegrenset, og vi oppfordrer alle til å melde seg på. Man trenger ikke være proff eller i en viss alder for å delta. Gå inn på våre nettsider og registrer deg, sier Simonsen, som allerede har sluppet bandene «Leafpile», «Lamentation» og «PsychoSaints».

– Vi slipper band på våre sider utover nå. Så det er bare å følge med. Vi har vel 20 bekreftede band akkurat nå.

Han forteller at det ikke bare er unge og lovende band, men også mer etablerte som man kjenner godt til i byens musikkmiljø.

LES OGSÅ: Slik blir den nordnorske festivalsommeren

Feirer musikken

Rundt om i Norge, som for eksempel Oslo, Bergen og Trondheim, har konseptet Musikkfest, eller «musikkens dag», eksistert i over ti år.

Her i Tromsø mener nå prosjektlederne at musikkmiljøet står sterkere enn noen gang og dermed kan man ikke gi seg etter to vellykkede musikkfester.

– Musikklivet i Tromsø blir ikke akkurat mindre. Med de fasilitetene vi har her på bygget kommer det bare til å vokse. Dermed er Musikkfest en fin måte å vise det fram, sier Abramova.

– Men det er jo i august og veldig væravhengig, siden det er utendørs?

– Selvfølgelig. Vi vet jo at vi bor i Tromsø, men folk vet også å kle seg.

Musikkfest Tromsø går av stabelen 20. august i Tromsø sentrum.