Bymalerne stiller ut sammen

Få har vel laga flere bilder med motiv fra Tromsø enn Marit Bockelie og Synvis Glinn Nordin. Nå stiller de ut sammen i et ledig forretningslokale i Veitasenteret.

NYERE ARKITEKTUR: I akvarellen «Veikrysset» formidler Marit Bockelie nyere arkitektur i Tromsø. 

kultur

STORGATA: Noen dager ut i neste uke blir utstillinga stående i de provisoriske utstillingslokalene som i løpet av våren og forsommeren har huset flere kunstutstillinger.

– Dette er noe som kom fort på. Siste tida har jeg ikke hatt så mye anna i tankene enn å få ferdig og plassert på fasaden den store mosaikken «Kunnskapens tre» som ble avduka på Gyllenborg skole 17. juni. Det er derfor ikke så mye nytt jeg presenterer på denne pop up-utstillinga, sier Marit Bockelie.

LES OGSÅ: "Håpløst spektakulært" - les anmeldelsen av Independence Day

Grafikk og maleri

Bockelie har med seg på utstillinga mye grafikk, og ikke bare tresnitt som hun kanskje er aller best kjent for.

Her er også både raderinger og litografi. Og noen maleri og akvareller er det også funnet plass til.

Nytt og gammelt

Noe er velkjent og skapt en god del år tilbake. Men her er også nyere arbeider. Og selv om mange motivene tar for seg den eldre bebyggelsen i Tromsø, så har også noe av byens nyere arkitektur fanget hennes oppmerksomhet, som for eksempel akvarellen «Veikrysset» hvor en del av bygningsmassen i Conrad Holmboes veg 13 er plassert sentralt i bildet. I forgrunnen ser vi mennesker på vei til eller fra noe. Blant anna et sportskledd par med ski på nakken – sannsynligvis på vei ned fra Charlottenlund.

Det er heller ikke bare Tromsø-motiv vi ser i hennes bilder. Her er utror og fiskefartøy på feltet i Lofoten. Fjellrekka De syv søstre på Helgeland er bokstavelig talt blitt legemliggjort.

LES OGSÅ: Ungdomssamarbeid blir teaterproduksjon

Auksjon

For Synvis Nordin er det først og fremst maleriet som er hans teknikk å uttrykke seg i. Hans bidrag til utstillinga er langt fra så omfangsrik som Bockelies. Et ferskt arbeid han viser, er maleriet «Fyrstikkeska» som viser det karakteristiske og smale huset på Strandveien, ikke så langt fra Hålogaland Teater, som nå står foran ei flytting til Skansen-området. «Strykejernet» er også et navn dette huset har hatt på folkemunne.

Dette er også et av bildene som lørdag går under hammeren når de to kunstnerne holder auksjon med noen av sine utvalgte verk fra utstillinga.