Cazadores har gitt låten «Deamons» et nytt ansikt. Denne gangen har de spilt den inn på norsk, og gitt den tittelen «Demona».

– Det startet med at Mats Devik, vår vokalist som har sunget i Gatas Evangelium, som Kirkens Bymisjon har brukt å arrangere. Før årets konsert oversatte han og Eirik Junge Eliassen låten «Deamons» til norsk. Vi syntes det fungerte veldig bra, og spilte den på «Love@bymisjon» i februar i år. Da tenkte vi «hvorfor ikke bare spille den inn?», forteller Lasse Lauritz Pettersen, som er gitarist i Cazadores.

Under innspillingen fikk også Kirkens Bymisjon være med.

– Både frivillige- og brukere av Kirkens Bymisjon var med på koringen under innspillingen, sier Pettersen.

Gir inntektene til bymisjonen

Allerede onsdag ble låten C-listet på P3.

– Vi ble tatt litt på senga. Vi slipper jo ikke låten ut før fredag om én uke, sier gitaristen.

Da blir «Demona» tilgjengelig digitalt, og på klassisk CD-singel.

– Stor gave

Inntektene ønsker også Cazadores å gi til Bymisjonen. Eirik Junge Eliassen, som er produsent i Kirkens Bymisjon er beæret over å få en slik gave.

– Vi er veldig glade. Dette er en stor gave for oss, sier Eliassen.

– Bare det at vi fikk være med på koringen under innspillingen har bidratt til at vi har fått et slags eierskapsforhold til låten, legger han til.

Eliassen hadde ikke forventet at noe slikt skulle skje.

– I en kommersiell verden som Cazadores lever i, så er det uvanlig at band gir bort slike pengegaver. Bare innspillingen var et stort øyeblikk for oss. Det er en stor gave, og en kunstnerisk gave. Vi forhindrer at mennesker går til grunne, og at de velger å fokusere på oss er ganske stort, sier Eliassen.