Lager sommerteater i Folkeparken

Alexander Martinsen og Christian Justad Tønsvoll har etablert Tromsø Byteater. Før skolestart i august vil de by på sommerteater for hele familien i friluft i Folkeparken.

SOMMERTEATER: Christian Justad Tønsvoll, Anethe Alfsvåg og Alexander Martinsen presenterer planene om sommerteater for hele familien i Folkeparken i august.   Foto: Helge Matland

kultur

Med seg på scenen vil de to gründerne få Anethe Alfsvåg og Stina Fagertun. Marius Lien fra Hålogaland Teater tar seg av regien og Mari Lotherington tar seg av kostymer og scenografi. Sverre Simonsen, gitarstudent ved det rytmiske studiet på Musikkonservatoriet og kjent fra band som Jadudah og Kajander, er godt i gang med å lage musikken til forestillinga.

– Det er altfor lenge siden det ble spilt sommerteater i Tromsø, en såpass stor by med et så rikt kulturliv bør ha sitt eget sommerteater, sier Christian Justad Tønsvoll.

Familieteater

– Første forestilling for Tromsø Byteater blir «Himmelen har mange måner», ei familieforestilling basert på barnebok-klassikeren ved samme navn av amerikanske James Thurber. Vi har valgt sensommeren som tidspunkt for å spille den, og tror dette vil være et etterlengta kulturtilbud i en periode før barna skal tilbake på skole eller barnehage, forteller Christian Tønsvoll.

– Premièren vil finne sted 10. august ved Mortengård i Folkeparken, og vi har lagt opp til å spille fram til 21. august. Folkeparken er et perfekt område for å spille utendørs teater. Her får vi gratis kulisser fra naturen og de gamle bygningene. Vi har inngått et samarbeid med Perspektivet Museum, som lar oss få bruke dette fantastiske uteområdet i umiddelbar nærhet til Telegrafbukta, forteller Alexander Martinsen.

Mye erfaring

De to initiativtakerne til Tromsø Byteater har masse erfaring fra scenen.

Alexander Martinsen er frilansskuespiller som har jobba både ved Hålogaland Teater, hvor han sist ble sett som bjørn i «Jaktlaget», Ferske Scener, Rimfrost Teaterensemble og debuterte som standupkomiker i fjor høst med Lunheim Standupforening.

Christian Justad Tønsvoll er en gammel ringrev i revymiljøet i Tromsø. Han har vært aktør og hovedinstruktør for nesten samtlige revyer i Tromsø, og han huskes også for nett-tv serien «Jul i Amtmandsgata» som gikk for noen år siden på iTromsø. Videre er han en av initiativtakerne for The Ribbz som arrangerte Barnas dag i romjula 2015, og som tok imot over 800 unger. Han er også snart aktuell i filmen «King’s Bay».