Nå kommer den store kinomåneden

Det står mye spennende på tapetet for juli måned på kinoen.

KLAR FOR BLOCKBUSTERNE: I sommermånedene har den ene blockbusteren etter den andre premiere. Kinosjef ved Aurora kino Fokus, Frank Bakkemo, har tro på at det blir en god sommer for dem.   Foto: Lena Verås Eriksen

kultur

Og det hele starter med helgas premiere på «Independence Day: Resurgence», oppfølgeren til «Independence Day» fra 1996.

- Utenfor USA hadde den premiere sist fredag i 58 land og toppet listene i 40 av dem, så dette kan forhåpentligvis bli en av sommerens store popcornfilmer. Når juli kommer ordentlig i gang, vil storfilmene komme på rad og rekke: «The Legend Of Tarzan» er først ute, deretter kommer «Istid», «Ghostbusters» og måneden avsluttes med et smell med «Jason Bourne». Juli er med andre ord virkelig en kinomåned å se frem til, sier Bakkemo.

Topp ti filmer forrige uke:

Forrige uke var det filmen "Et helt halvt år" som flest hadde sett, og som dermed topper listen. Her er oversikten over topp ti filmer fra forrige uke:

Et helt halvt år                                              

Kjæledyrenes hemmelige liv

The Conjuring 2

Central Intelligence

Independence Day: Resurgence

Now You See Me 2

Angry Birds Filmen

Alice Through the Looking Glass

Warcraft: The Beginning

Robinson Crusoe

Totalbesøk forrige uke: 4.690. Det er en økning på 11 % sammenlignet med samme uke i fjor.

LES OGSÅ: Åtte ting å gjøre i Tromsø i helga!

- I juni måned holder «Et Helt Halvt År» ennå stand på toppen med totalt 6.948 besøk, noe som tilsier en 8.plass totalt blant landets kinoer på denne filmen. Deretter følger «The Conjuring 2» og «Warcraft- The Beginning», sier Frank Bakkemo, kinosjef ved Aurora kino Fokus.