Søker innspill til ny Tromsø-sang

Egil Hegerberg skal lage en verktøysang om Tromsø. Da trenger artisten din hjelp.

BUKTA: Egil Hegerberg kommer tilbake til Buktafestivalen. Denne gangen spiller han med Black Debbath. Foto: Marius Hansen 

kultur

I et innlegg på artistens hjemmeside forteller han om sangen han nå skal lage.

– Forrige gang jeg spilte i Tromsø lagde jeg den nydelige balladen, Nedentil Niks som jeg planlegger å slippe som singel i forbindelse med turnéåpningen. Det blir jo stas. Og så skal jeg som vanlig lage enda ei ny låt som skal urfremføres under konserten og denne gangen har dataprogrammet mitt bestemt at jeg skal lage en vals om et verktøy fra Tromsø. Den var ikke helt lett, skriver Hegerberg.

Håper på innspill

For å lage verktøyvalsen fra Tromsø, trenger han nå hjelp fra tromsøværingene.

– Noen som har noen forslag til hva slags verktøy som er typisk for Tromsø? Er det noen lokale bedrifter som har behov for spesifikt utstyr? Bruker de en spesiell tang i tapperiet på Mack? Er det en spesialskrutrekker som er nødvendig for å justere korset på Nordiskatedralen? Trenger den kommunale verktøykasse noe mer effektive redskaper? Har Tromsøfiskeren en spesiell type hammer til å avlive skreien med? Her er jeg blank, merker jeg, Jeg er som vanlig takknemlig for alle slags innspill! Alt mulig. Stedsnavn i Tromsødistriktet, gøyale historier om folk derfra, anekdoter av ymse slag, kjente personligheter etc. Kjør på! Det er utrolig hva som kan brukes til å sette i gang de små grå for å få laget den nydelige sangen Tromsøfolket fortjener! fortsetter han i innlegget.

LES OGSÅ: Musikkintervjuet: «Bare» Egil Hegerberg

Tre konserter

Hegerberg kommer til Tromsø tre ganger i år. 23. juli på Buktafestivalens familiearrangement med Black Debbath, 2. september på Driv med Thulsa Doom og 12. oktober med Bare Egil Band på «The Edge».

LES OGSÅ: Synger om nakne jenter i Tromsø