Nå er Martenson ferdig med sin andre bok, «Lietas drøm», i science fiction-serien «Den siste navigatør», to år etter forgjengeren «Skyggespinneren».

– Jeg er veldig fornøyd med omslag, innhold, og alt egentlig. Det har blitt brukt samme illustratør som forrige bok. Jeg tror denne boken er mye mer spennende enn den forrige. Den første boken bygde veldig mye opp til denne. Noen mente at den første boken kom litt sent i gang, men i denne boken er det action hele veien, forteller Martenson.

Til alle aldersgrupper

Boken som handler om stjerneskipet «Talos» som har kommet til planeten «Etai Kalan», der hovedpersonene møter nye utfordringer, og finner en del uventende ting.

– Det blir nøstet opp i en del mysterier. Boken er for tenåringer og oppover. Den kan være skummel av og til, men skal være grei for en 13-åring, sier Martenson.

Boken har også et hint av fantasy og steam punk i seg.

– Science fiction spenner seg over alle aldersgrupper. Det er bare å se på «Star Trek» som alt fra barn til gamle folk ser på.

– Science fiction med et hint av fantasy er jo veldig vidt, og man må ha mye kreativitet for å skrive slike bøker. Hvor henter du inspirasjonen din fra?

– Det er klart man blir preget av alt som man leser opp gjennom årene, og det er vanskelig å ikke la seg inspirere av bøker man har lest. Mest inspirasjon har kanskje kommet fra rollespill som «Dungeons and Dragons».

– Da skulle man jo tro at handlingen utspilte seg i middelalderen à la «Game of Thrones», og ikke i verdensrommet?

– Ja, man skulle tro det. Jeg har en plan om å skrive en vikingserie hvor gudene er virkelige og det finnes monster og magi.

Forfatter

Erik Martenson jobber til vanlig fulltid på Eplehuset. Likevel tar han seg tid til å skrive når han ikke er på jobb.

– Jeg bruker av og til å spørre meg selv om hvordan jeg får tid til å skrive bøker. Det krever litt disiplin og innsatsvilje, men dette er noe som jeg aldri blir lei av. Å skrive er som å slappe av for meg. Det blir også en jobb som jeg liker veldig godt.

Til Kina

Martenson har planer om å få distribuert bokserien utenfor Norges grenser.

– Den skal bli oversatt, om så jeg må gjøre det selv. Jeg har kontakt med en person i Hong Kong om å oversette bokserien til kinesisk. Fantasi-sjangeren er veldig stor der.

– Jeg håper boken slår an og mange blir tidlig med på serien. Den kommer til å strekke seg langt ut i verdensrommet og kanskje hundre til tusen år fram i tid. Så er det bare å vente på at Hollywood kontakter meg, så blir det en serie av det, sier han og ler.