For to år siden hadde Pernilles stykke urpremière på Rådstua. Nå settes den opp på verdens største teaterfestival

Høres «Et Unikt Menneske» kjent ut?

STORT: For to år siden hadde «Et Unikt Menneske», med Maja Bohne Johnsen, Nancy Mannes og Espen Østman (bak), og Pernille Dahl Johnsen (t.h.) urpremière på Rådstua Teaterhus. Nå skal samme stykke settes opp på «Edinburgh Festival Fringe». Foto: Ida Ramberg 

Edinburgh Festival Fringe
  • Verdens største teaterfestival som ble dannet i 1947.
  • Foregår fra 5. august til 29. august
  • I fjor hadde festivalen 50.459 deltakere.
  • Kilde: Wikipedia
kultur

Teaterstykket ble nemlig satt opp på Rådstua Teaterhus for to år siden. Den gang under navnet «Et Unikt Menneske».

Nå skal stykket settes opp på verdens eldste og største teaterfestival «Fringe», i Edinburgh, under navnet «A Remarkable Person».

– Dette er helt fantastisk. Det er over all forventning, og veldig spennende. Alt som kan krype og gå innen teatermiljøet kommer til denne festivalen, forteller Pernille Dahl Johnsen, som har regissert, og skal spille, i stykket.

Det er teaterkompaniet Johnsen & Johnsen som står bak stykket.

Les også: Lager sommerteater i Folkeparken

«The big four»

Stykket vil bli spilt 23 ganger i løpet av festivalens 24 dager, og det på festivalens «prime time».

– Vi har fått plass på «the big four», det er der de største aktørene ønsker å være, og der det er best scener. Det er veldig stor prestisje å få være på en av de fire scenene, og det har vi fått. Det er en kjempefin stor sal med plass til 175 personer, samtidig som det blir veldig intimt, sier Johnsen.

– Hvordan fikk dere til det?

– Vi fikk kontakt med en promotør som var positivt innstilt til oss. Vi sendte henne manus, en videoteaser, og noen bilder av stykket, for hun måtte være interessert i stoffet om hun ville promotere oss. Hun studerte materialet og ville jobbe med oss. Dette skjedde i januar i år, og siden den gang har det gått slag i slag.

– Vi hadde egentlig skrevet under på en kontrakt som sa at vi skulle spille stykket på en annen scene, men promotøren vår forhandlet oss ut av kontrakten, og ordnet en ny til oss på «The Big Four», forteller Johnsen.

Les også: Ungdomssamarbeid blir teaterproduksjon

Endringer fra Rådstua-opptreden

Stykket blir ikke helt likt det som var på Rådstua Teaterhus for to år siden. Av de tidligere skuespillerne er det bare Espen Østman som ennå står på rollelisten.

– Det kommer av at folk har andre prosjekter som de også jobber med, forklarer Johnsen.

Hun glemmer ikke tilbakemeldingene hun fikk etter opptredenen på Rådstua Teaterhus.

– Vi fikk overveldende respons. Folk kommer fortsatt til meg for å snakke om stykket, enten det er på kafé, i 40-årsdag, eller barnedåp, forteller Johnsen.

Ingvill Fossheim vil stå for scenografien og kostymer. Isak Eriksen Bjørn står bak lysdesignet i stykket.