Syv ting å gjøre i helga

Endelig helg! Her får du syv ideer til hva du kan finne på i Tromsø i helga.

KONSERT OG NATUR: Her illustrerer gutta i Great People, som spiller på Blårock på søndag, en av tingene du kan gjøre i helga: Dra ut i naturen! Foto: Terje Arntsen 

kultur

1. Kulturlivet i Tromsø tar ikke ferie. På Tromsø Museum kan du fremdeles se utstillingen «Sámi Stories – Identity and Art of an Arctic People», som varer helt fram til 18. september. På Perspektivet museum kan du se fotoutstillingen «Uprooted», som varer til 9. oktober. På Nordnorsk kunstmuseum kan du se den faste utstillingen. Du kan også fremdeles få med deg bydelsprosjektet «Kurant Nabolag»!

2. Konsert på Bastard. Gjengen i bandet isfruun har kjørt hele 400 mil i bobil fra Norrköping for å spille denne konserten fredag kveld, så det bør vel være på sin plass å stille opp. Og trommisen i bandet er faktisk fra Tromsø! Så det så!

3. «Magisk» turnering på Tvibit! Søndag arrangeres det turnering i kortspillet «Magic: The Gathering». Man kan enten stille med forhåndsbestemte lag, eller oppsøke lagkamerater via Facebook-arrangementet deres.

4. Dans! Kjenner du at dansefoten er klar for å bli brukt? På Circa spiller dj Per Fox og Doc L Junior på fredag, og lørdag spiller dj Johan. På Frost spiller dj Jonathan Labugt på fredag, og Natalie Waag på lørdag. På Verdensteatret spiller dj Christian Bruun på lørdag.

5. Sa du gratiskonsert? Ja! På Blårock på søndag! Tromsø-kvartetten i Great People kommer fra Oslo til Tromsø for å spille en akustisk konsert for dem som ikke kjenner seg helt ferdig med helga søndag kveld.

6. Fjelltur. Ta deg en tur ut i naturen! Det finnes massevis av fine turer nært byen – gå fra Tromsdalen opp til Fløya, eller fra Kvaløysletta/Finnvikdalen opp til Kjølen, eller gå opp til fantastiske Buren med utsikt over Ersfjordtraversen. Og husk: Det finnes ikke dårlig vær – kun dårlige klær! (Er det tåke bør du dog holde deg borte fra fjelltoppene).

7. For deg som like inneaktiviteter: Kino! På Aurora kino fokus kan du blant annet se filmene «Et helt halvt år», «Istid: På kollisjonskurs», «The Conjuring 2», og «The Legend of Tarzan» (som for øvrig fikk 5 på terningen av vår anmelder). På Verdensteatret vises det ingen filmer i juli.

Har du flere helgetips? Kommenter under!