Rakettnatt/Debutuka

Samarbeider om nordnorsk stjernelineup

Dagen før Rakettnatt braker løs, smeller også Debutuka av sin siste dynamitt med en bandkveld uten like. Det perfekte kickoff til festivalen, sier Rakettnatt.

SAMARBEID: Debutuka og Rakettnatt, her representert ved Sandra Charlotte Olsen (venstre) og Katrine Blom, har samarbeidet om bandkvelden som skal arrangeres på Studentsamfunnet Driv.  Foto: Kent-Einar Myreng

Kanonkveld:
  • SNN-scenen:
  • 19:45 - Pil & Bue
  • 21:15 - Red Headed Sluts
  • 22:45 - Ondt Blod
  • 00:15 - Izabell  
  • Isbjørn-scenen:
  • 20:30 - Kajander
  • 22:00 - Slincraze
  • 23:30 - Biru Baby
  • 01:00 - Mørk
kultur

DRIV: Torsdag 25. august, dagen før Rakettnatt går av stabelen på Stortorget, blir det full fest på Studentsamfunnet Driv. Artister som Kajander, Red Headed Sluts, Mørk, Pil & Bue og Ondt Blod spiller nemlig på samme kveld for å feire at Debutuka går mot slutten, og at Rakettnatt er i gang.

– Det er en bandkveld hvor vi har åtte band som skal bruke begge scenene. Det er et slags kickoff for Rakettnatt og en avslutning for Debutuka, sier Sandra Charlotte Olsen, som er kommunikasjonsansvarlig for Debutuka.

Et steg nærmere målet

Overlappingen av Debutuka og Rakettnatt var dermed en gylden mulighet til å inngå et samarbeid som ganger begge aktørene. Debutuka og Driv tar riktignok kostnadene og inntektene, mens Rakettnatt stiller med bistand og ikke minst med mål om å gjøre Driv til en del av deres egen festival.

– Vi har lenge hatt lyst til å samarbeide med Debutuka. Vårt mål er å bruke hele byen den uka det er Rakettnatt. Dette er et av stegene vi gjør nå, og det føles litt som om festivalen blir en ekstra dag, sier kommunikasjonsansvarlig i Rakettnatt, Katrine Blom.

Første konsert i Tromsø

Med unntak av Stavanger-rapperen Izabell, er det et nordnorsk stjernelag som stiller på scenekanten. Blant annet gjør Kajander sin aller første konsert i Tromsø.

– Det er en bra oppvarming til festivalen på Stortorget. Det er et lavterskeltilbud hvor billetten for åtte band ikke er all verden, sier Olsen.

– Det er fint at vi får med de nordnorske som kanskje ikke passer på Rakettnatt-scenen på Stortorget. I tillegg løfter det begge aktørene opp og viser at vi står sammen om nye og lovende artister, sier Blom.