Tromsø Jazzfestival

Derfor bygger de utescene på Hildr

Tromsø Jazzfestival lager utendørsscene i bakgården til Hildr, hvor du neste helg både kan jazze deg og gasse deg.

GRILLHYTTE: Dette nybygget blir hjertet av uteserveringa, når Hildr og Tromsø Jazzfestival inviterer til en rekke utendørskonserter. Medeier i Hildr, Toralf Utsi til høyre. Foto: Trond Tomassen 

SAMARBEID: Ida Karoline Norgård (til venstre) og Camilla Frantsen i Tromsø Jazzfestival ser fram til å samarbeide med Marius Jacobsen og gastropuben Hildr neste helg. Foto: Trond Tomassen 

kultur

Tromsø Jazzfestival har flere nyheter enn navneskifte fra Barentsjazz og avvikling på sommertid å by på i anledning sitt 10-årsjubileum.

I søken etter nye lokaler, samt kompaniskap med andre lokale krefter, har de funnet en ny samarbeidspartner i form av gastropuben Hildr.

Les også: Tromsø jazzfestival håper å lokke frivillige med Pokémon

Ringte festivalsjefen

Hele åtte konserter, pluss jam-konseptet «Jazzhub» på sen kveldstid, gjør at både uteområdet og de indre gemakker i gastrobaren i Skippergata vil bli fylt med jazz neste helg.

Medeier og kjøkkenansvarlig ved restauranten Hildr, Marius Jacobsen, har arbeidsfordelingen klar.

– Jazzfestivalen gjør hva de kan best, som er musikk – mens vi gjør hva vi kan best, nemlig skjenking og servering. Vi på Hildr hadde allerede booket Shoeshine Boys til å spille her den aktuelle fredagen, så jeg ringte like godt festivalsjefen og spurte om de var interessert i et samarbeid, sier Jacobsen.

Les også: – Skal få punken inn i samtidsmusikken

Gode opplevelser og positive inntrykk

Ledelsen i jazzfestivalen mener samarbeidet med restauranten vil skape unike opplevelser.

– På denne måten kan vi gi publikum gode opplevelser, samtidig som vi gir artistene et positivt inntrykk av selve byen, sier kommunikasjonssjef Ida Karoline Nordgård.

Hot Club de Norvège, Guro von Germeten, Ivan Ave og Nils Petter Molvær er blant artistene som skal opptre på den idylliske utescenen.

– Vi håper å få det samme været som Buktafestivalen, sier festivalens prosjektleder Camilla Frantsen.

Hvis det allikevel skulle bli ruskevær, er skjerming i form av to gigantiske paraplyer ferdig montert.

Les også: Vil gjøre jazzfestivalen til en folkefest

Bygger grillhytte

Arbeidet er også i gang med å snekre en utendørs «grillhytte», som skal gjøre arbeidet med uteservering lettere under festivalen. Hildr planlegger å bruke hytta året rundt, hvis forholdene tillater det.

– Vi tenker å kalle det «Flamingo Paradiso Grill», hehe. Denne hadde vi planlagt å bygge uansett, men vi har fremskyndet arbeidet for å få den ferdig til jazzfestivalen, sier Jacobsen.

En egen festivalkokk flys opp fra hovedstaden for å gjøre en gjesteopptreden ved grillen.

– Kjøkkensjefen fra Nighthawk Diner i Oslo skal servere «southern barbecue», så det blir tung og god mat.