Flytter inn i tomt sentrumslokale

Første lokalet som fylles via prosjektet «Levende lokaler» er klart.
kultur

Storgata: Tromsø Jazzfestival vil nemlig flytte inn midlertidig i de gamle lokalene til Hennes boutique i Storgata 108.

– «Levende lokaler» handler om å fylle tomme lokaler i sentrum med aktiviteter, næring og kultur. Jeg hadde også et ønske om at festivaler skulle bruke lokaler i sentrum. Det å ha en festival plassert på en god plass i sentrum vil vekke interesse, sier Kari-Helene Skog, prosjektleder for «Levende lokaler».

– Heldig

Nå er Tromsø Jazzfestival i gang med innflyttingen i Storgata-lokalene og satser på være på plass mandag eller tirsdag neste uke.

– Vi har vært veldig heldige med å få hjelp fra mange til å gjøre dette. Blant annet Tromsø bakeri, Remiks, Cafe Sånn og Cirka. Det er veldig hyggelig å være Tromsø Jazzfestival nå, fordi alle er så sykt snille med oss. Vi får mye god hjelp, sier kommunikasjonssjef i festivalen, Ida Karoline Nordgård.

Konsertlokale

Og det er mye som må på plass før åpningen. De skal ha inn møbler, det må vaskes og det skal rigges til egen scene i lokalene.

– Dette blir vårt festivalkontor, frivilligbase og konsertlokale, forklarer Nordgård.

– Det er ganske mye som skal til for å flytte inn i et slikt forlatt lokale som dette her. Det er mye vasking og rydding, men det er en god pause fra kontorarbeidet, sier festivalens prosjektleder, Camilla Frantsen.

Alkoholfritt

I de midlertidig lokalene satser festivalen på alkoholfrie arrangementer, hvor det skal bli holdt totalt fire konserter med band som Sergej Schroeter, Tonje Unstad og Freedoms Trio.

– Det blir gratis boller, brus og saft. Det er det som vi foreløpig har på menyen her, sier Nordgård.