Massiv støtte til Byteatret

Bidrag fra lokale næringsaktører vil være med og heve rammene rundt friluftsforestillingene «Himmelen har mange måner».

PØLSETEATER: Christian Pettersen fra Solberg Pettersen AS byr Christian Justad Tønsvoll, Alexander Martinsen, Gina Lindås Theodorsen og Anethe Alfsen samt publikum på pølsefest etter forestillingen. 

kultur

Det nyetablerte Tromsø Byteater har fredag denne uka première på sin aller første oppsetning. Med «Himmelen har mange måner», ei familieforestilling basert på barnebok-klassikeren med samme navn av amerikanske James Thurber, presenteres det sommerteater for hele familien ved Mortengård i Folkeparken.

– Vi har valgt sensommeren som tidspunkt for å spille den, og tror dette vil være et etterlengta kulturtilbud i en periode før barna skal tilbake på skole eller barnehage, forteller Christian Justad Tønsvoll, som sammen med Alexander Martinsen er initiativtaker til Tromsø Byteater.

Pølsebrød og sirkus

– Det varmer om hjertet å se den velviljen vi får fra lokale næringsdrivende i forbindelse med forestillingene som spilles 12.–14. og 18.–21. august. Med en egen «festpølse» fra Solberg Pettersen, pølsebrød fra Kaffebønna og brus fra Mack, er det mulig for oss å skape fine rammer rundt forestillingene. Med grilling og kos etterpå, gir vi publikum en fin anledning til å bli igjen etter forestilling hvor de kan få snakke om det de har opplevd og treffe venner, sier Alexander Martinsen.

– Det er viktig med støtte fra det lokale næringslivet for å få Tromsø Byteater opp å gå. Nå blir det både kortreist teater og kortreist mat og drikke for dem som kommer, forklarer Tønsvoll.

Byteatret har også fått 10.000 kroner fra kommunen for å spille ei ekstra forestilling for asylbarn. Til denne forestillinga bidrar også Tromsø Bymisjon.

Lett å bidra

– For oss var det lett å si ja til å bidra. Både at dette er et lokalt tiltak og det at det vil bidra til å gjøre livet litt lettere for dem som er kommet hit som flyktninger, er noe som betyr noe for oss. I tillegg virker det som om det er et artig uteteater Tromsø Byteater byr på. Jeg gleder meg til å få se forestillinga i Folkeparken, sier Christian Pettersen, som i anledning den eventyraktige forestillinga presenteres av Tønsvoll som den yngste av de tre «Bukkene Bruse» i Solberg Pettersen-konsernet.

– I tillegg får vi lånt lydutstyr fra Kulta, billettsystem og lokaler fra Rådstua Teaterhus og kostymer fra Nina Erdahl – alt gratis. Vi er takknemlige, sier Tønsvoll, som mener at med denne starten er det godt håp om at sommerteatret kan bli en tradisjon som fortsetter neste år.

I tillegg til de to initiativtakerne får publikum også møte Anethe Alfsvåg og Gina Lindås Theodorsen på scanen. Marius Lien fra Hålogaland Teater har regien og Sverre Simonsen, kjent fra band som Jadudah og Kajander, har skrevet musikken.