Dagnys karriere begynte på Tvibit – nå vil hun gi noe tilbake

Dagny brukte store deler av ungdomstiden på Tvibit, nå vil hun gi noe tilbake.

TILBAKE: Dagny Norvoll Sandvik skal igjen spille på Tvibit – stedet hvor hun ofte var da hun var ung. 

kultur

Dagny, som blant annet står bak hiten «Backbeat», som har blitt spilt over 19 millioner ganger, skal spille på Tvibits åpningsfestival når bygget blir offisielt åpnet.

– Vi er veldig glade for å ha fått Dagny til Tvibit, sa Mia Eriksen, ansvarlig for Tvibits åpningsfestival til iTromsø da nyheten ble kjent.

Ifølge Dagny selv, har hun ikke tallet på hvor mange konserter hun har spilt på Tvibit, men var ikke i tvil om å putte enda en Tvibit-konsert på listen da forespørselen kom.

– De jeg jobber med har sikkert ikke hørt om Tvibit, da de fortalte at de ville booke meg. Jeg sa «ja» med en gang. Vi i bandet hadde tenkt å ta noen dager ferie i Tromsø imellom Parkenfestivalen og Rakettnatt, så det var perfekt timing, forteller Dagny til iTromsø.

Hun har ikke vært innom de nye lokalene til Tvibit ennå.

LES OGSÅ: Dagny skal åpne nye Tvibit

– Jeg gleder meg masse til å spille der, og jeg gleder meg til å se hvordan det ser ut. Jeg hadde lyst til å dra innom de nye lokalene sist jeg var i Tromsø, men fikk ikke tid. Det er mange år siden jeg sist holdt konsert på Tvibit, og jeg ønsker å gi litt tilbake.

– Det ligger litt i ånden og filosofien vår at man ikke skal glemme hvor man kommer fra, og på den måten er det passende å ha en artist som Dagny til å åpne festivalen, sier Eriksen.

Viktig for ungdommen

For det er ingen tvil om at Tvibit har vært viktig for Dagny og hennes musikkarriere. Hun tilbrakte mye av ungdomstiden, mens hun gikk på Kongsbakken videregående skole, i de gamle lokalene.

– Det å ha mulighet til å stå på Tvibit-scenen da jeg var ung var veldig viktig for dem som var på min alder. Man får spilt utallige konserter hvor man kan komme som man er.

Siden sist Dagny sto på Tvibit-scenen, har både hun og ungdomshuset fått ny drakt.

LES OGSÅ: Forbes spår at norske Dagny blir popstjerne

– Det at begge har utviklet seg kan være med på å inspirere andre som er på den alderen jeg var da jeg spilte konserter på Tvibit. At ungdommene ennå kan spille musikk og holde på med det er kjempetopp, forteller Dagny.

– Vi vil vise nåværende «tvibitere» at man må tørre å gjøre det umulige mulig, sier Mia Eriksen.

For Dagny kan ikke understreke hvor viktig det kulturelle tilbudet på Tvibit er for ungdommen.

– Jeg husker fra da jeg gikk på Kongsbakken at bare det å ha et øvingslokale hvor man kunne bråke var veldig viktig. At de i tillegg har fått inn et studio er helt fantastisk. Da kan ungdommen ha fokus på å utvikle seg og ta et steg videre. I tillegg er det lidenskapelige folk som jobber på Tvibit, som brenner for å utvikle den delen av kulturen som Tvibit tilbyr, sier Dagny.

Dobbel Tromsø-konsert

At Dagny ble booket til Tvibits åpningsfestival, betyr at hun kommer til å spille to konserter i Tromsø i løpet av tre dager.

– Det slo meg først etter at jeg hadde sagt ja til å spille på Tvibit, innrømmer Dagny.

LES OGSÅ: Dagny etter braksuksessen: – Litt skummelt å slippe neste låt

Men å avlyse Tvibit-konserten av den grunn var likevel ikke et tema for Tromsø-artisten.

– Rakettnatt er jo først og fremst med aldersgrense, mens Tvibit har fri aldersgrense. Tvibits åpningsfestival er jo for alle, og nå har jeg muligheten til å gi noe tilbake, og la ungdommen få være med på noe de vanligvis ikke kan. Ungdommen har ikke så mange muligheter til å dra på konserter. Uteplasser og festivaler har jo alle aldersgrenser, sier Dagny.