Lager musikkfest med 52 gratiskonserter på åtte ulike scener i byen

Når Musikkfest Tromsø går av stabelen lørdag 20. august er det med intet mindre enn 52 konserter på programmet.

MUSIKKFEST: Rune Simonsen og Katja Abramova er ansvarlige for årets Musikkfest Tromsø. I bakgrunnen vises Musikkpaviljongen, som er en av åtte scener hvor det holdes konserter lørdag denne uken. Bildet er tatt tidligere i sommer. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Musikkfest er et non-profit musikkarrangement som foregår utendørs i Tromsø sentrum og er gratis for alle. Det blir levende musikk på åtte ulike scener i byen, hvor 46 band og artister spiller vederlagsfritt denne lørdagen.

– Programmet er veldig variert og vi har prøvd å sette sammen en del scener som er litt sjangerbaserte, sier prosjektansvarlig Rune Simonsen.

Han mener det blir noe å finne for enhver smak under årets Musikkfest i Tromsø.

Les også: Trapper ned Musikkfest, men lover likevel verdig feiring

Kveldsprogram

– Det er veldig mange sjangre og det er litt av poenget – å representere hele bredden. Det er mye blues, jazz, og i år har vi også en del DJ-er, noen som spiller trekkspill og flere kor og korps som spiller i Kirkeparken, sier Simonsen.

Det er tredje gang Musikkfest arrangeres i Tromsø, og nytt av året er et kveldsprogram på Prelaten Kro og Scene lørdag kveld, forteller han.

– Vi tester det ut sammen med Prelaten på kveldstid. Der blir det fire konserter mellom klokken 20.00 og 23.00, med musikk fra singer-songwriters til ambient tekno.

Les også: Dagny skal åpne nye Tvibit

– Råfornøyd

Sammenlignet med fjorårets Musikkfest er det gjort få endringer, ifølge Simonsen.

– Det blir omtrent som i fjor, med samme opplegg på de mange scenene. Vi hadde 52 artister på ni ulike scener i fjor. I år blir det åtte scener, og litt mindre ettersom nye Tvibit skal ha sin offisielle åpning like etter – onsdag 24. august. Vi er egentlig råfornøyd med at vi har fått til så mange artister og scener til Musikkfest i år, legger han til.

Initiativtakere og prosjektledere for Musikkfest Tromsø er Kompetansesenter for rock i Nord-Norge (Kofor) og Tvibit i samarbeid med Fritid og Audiator, som begge er en del av Kultur og idrett i Tromsø kommune.

Les også: Svakere festivalprogram

Håper på godvær

– Hvor mye folk håper dere å samle totalt sett på de ulike konsertarenaene på lørdag?

– Det kommer litt an på været, men det er jo meldt godt vær. Vi håper at det kommer til å være mye folk i byen og på alle scenene, sier Simonsen.

De største konsertarenaene blir scenene «Jaklins plass» og «Bardus», samt «Bakgården på Driv/Mack». De fem andre scenene er «Verdensteatret/Perspektivet», «Domkirka», «Raketten», «Musikkpaviljongen» og «Musikkfest natt på Prelaten».

– Scenene er litt tilpasset dem som spiller der, samtidig som det er alt mulig rart av sjangre, sier prosjektansvarlig for arrangementet.

At årets Retrofestival i Tromsø arrangeres på samme dag, ser ikke Simonsen på som noen ulempe.

– Vi tenker at det er fint, fordi musikkfest i seg selv handler om at det er så mye som mulig som skjer i byen. Vårt program er gratis og folk kan gå dit de vil, og vi håper de vil få med seg så mye som mulig.

Han oppfordrer byens befolkning å besøke hjemmesiden til Musikkfest for å finne ut mer om bandene og artistene som spiller i Tromsø sentrum denne lørdagen. Der finner du også program for dagen. (link: http://www.musikkfesttromso.no)