Andre sesong av TV-serien «Mitt kjøkken ruler» skal i produksjon høsten 2016. I matlaginsprogrammet konkurrerer hobbykokker om å lage mat med restaurantstandard i hjemmet sitt. I fjor deltok Anne-Kjersti Johnsen og Hanne Sofie Roaldsen, begge fra Tromsø, i programmet. De to hevdet seg i konkurransen og kom helt til finalen.

Vil til Nord-Norge

– Jeg og Ole Martin Alfsen hadde en helt magisk dag da vi besøkte Hanne Sofie og Ann-Kjersti i fjor. Så jeg håper Tromsøværingene kvesser knivene og melder seg på, slik at jeg i år kan ta med meg Lise Finckenhagen oppover. Lag noe dere har laget før, det er ikke nødvendig å finne opp kruttet. Har du en treretter du er trygg på, så er det bare å melde seg på, siteres Christopher Haatuft på, som er en av dommerne i programmet, i ei pressemelding.

– Ikke svenneprøve i kokkefaget

– Vi er klar over at det ikke er like mange mennesker nordover i det langstrakte landet vårt, men jeg er sikker på at det finnes vel så mange matinteresserte mennesker der. All den flotte naturen og alle de flotte råvarene må jo vises fram, sier Lise Finckenhagen.

– Jeg og Christopher har kjempelyst å komme på besøk, så tips en venn eller meld dere på selv. Og husk det er ikke svenneprøven i kokkefaget. Så lenge de har respekt for råvaren og vet å behandle den så blir jeg fornøyd. Å servere et måltid som forteller noe om hvem de er, og hvor de kommer fra er også viktig i mine øyne, sier Lise Finckenhagen.

Vinneren av konkurransen får en pengepremie på 250.000 kroner.