Arne-Wilhelm (66) gjør som Zapffe - gir ut elleville turhistorier

Endelig gjør 66-årige Arne-Wilhelm Theodorsen det han vil. Til jul kommer hans mange turhistorier i bokform.

turbok: Arne-Wilhelm Theodorsen har levert manuset til det han betegner som en annerledes turbok. Han har også illustrert boken som kommer i god tid før jul. Foto: John Strandmo 

kultur

Tromsøgutten har gått i skog og mark siden han var en neve stor. I en årrekke var han styreleder i Troms Turlag. Han satt også i landsstyret til Den Norske Turistforening. Slikt blir det historier av.

LES OGSÅ: – Zapffe ville ikke ha satt pris på å få en steintrapp oppkalt etter seg

Annerledes

– Når jeg debuterer som forfatter, går jeg på tvers av det mange andre har gjort. Min turbok handler ikke om hvor jeg har gått, men hva jeg opplevde og tenkte – både under og etter turene. Og de tilbakemeldingene jeg har fått så langt, har vært positive.

Arne-Wilhelm Theodorsen valgte nylig å fortelle omverden at bokmanuset endelig er levert. Det skjedde på hans Facebook-side.

Enorm respons

– Jeg fikk umiddelbart en enorm respons. Mange har allerede bestilt boken som skal være ute i god tid før jul.

66-åringen bruker 70.000-80.000 egne penger på prosjektet. Om han vil selge bøker nok til å dekke kostnadene, vet han ikke.

– Dette har vært noe jeg lenge har hatt lyst til. Nå er turboken en realitet og jeg er fornøyd, sier 66-åringen.

LES OGSÅ: Nå bikker turlaget 5.000 medlemmer

Kjører prosessen

Før manuset ble fullført, tok Theodorsen kontakt med flere forlag som alle hadde en eller annen grunn for ikke å engasjere seg. Derfor kontaktet jeg Kolofon Forlag som kjører prosessen.

Om bokens innhold, sier han følgende:

– Jeg er både humoristisk og seriøs. Ingenting er sant, men det er ikke hele sannheten. For masse har rot i virkeligheten. Og så illustrerer jeg det hele – stort sett med egne bilder.

LES OGSÅ: Her er Tromsøs mest populære turlagshytter

Skiller seg ut

66-åringen understreker at hans turbok klart skiller seg ut fra alle andre. Tittelen ser ut til å bli «Harske gleder» – fordi han har en stor helt i Peter Wessel Zapffe som i sin tid utga «Barske gleder».

– Her må jeg straks skyte inn at jeg ikke har hatt som mål å kopiere min store helt – bortsett fra at vi skildrer det vi opplever, sier Theodorsen.

Mange turer

Mellom permene vil tromsøgutten snakke om fisketurer, båtturer, hopping på ski, til-jobben-turer, toppturer og sykkelturer. Han har også med noen linjer fra en pilegrimsferd i Nord-Spania og hvordan man finner parkeringsplass før turen starter.

– Jeg tror flere vil kjenne seg igjen i tekstene, konkluderer Arne-Wilhelm Theodorsen, som blant annet har vært leder i Introfondet, direktør i NORUT IT og teknisk sjef i Spacetec. For ikke å glemme at han avsluttet yrkeskarrieren som sirkusdirektør i panproduksjonen med utspill i Kulta.