Europeisk matmarked:

Oster og pølser så langt øyet kan se

På Strandtorget poppet det onsdag opp flere boder fylt til randen med kulinariske produkter fra Italia og Frankrike. Ioana Iacob fra Torino lot oss smake på ostene fra hennes hjemsted i Italia.

OST OG SKINKE: Italienske Ioana Iacob fra Torino viser fram sine beste produkter på Strandtorget. 

kultur

STRANDTORGET: Hvert år tar de turen til Norge for å turnere rundt og vise nordmenn råvarer fra sørligere strøk.

Ioana Iacob, som går for å være oste-ekspert på markedsplassen, forteller at nordmenn er spesielt interesserte i maten fra Italia og Frankrike.

– Jeg har bare italienske produkter, men i de andre bodene finner du franske oster, nederlandske produkter og mye annet snacks fra andre land, sier Iacob.

Les også: Ny matfest på Strandtorget.

Rødvinsost

Selv har hun forsøkt norsk brunost, men bak disken er det nok bare produkter hjemme fra Nord-Italia som gjelder.

– Her kan du smake en ost som har ligget i rødvin i seks måneder. Jeg regner med du liker denne. Den er fra Piemonte, sier italieneren, som også har skinke og pølser.

– Nordmenn er opptatt av parmaskinke og parmesan. Det er som regel det de vil ha hos oss.

Over hele Norge

Med nærmere femti stoppesteder rundt om i Norge, skal matmarkedet for første gang prøve seg i Sverige. Dette grunnet den store suksessen de opplever i Norge hvert år.

– Nordmenn sier at det er utrolig fint å kunne bringe en del av Italia inn i deres eget hjem. Her har jeg bare salami fra Piemonte, men osteutvalget har jeg fra hele Italia. Vi er kjent for ostene våre og det virker som nordmenn har fått med seg dette, sier oste-eksperten.

Markedet skal være på Strandtorget fra onsdag til og med lørdag.